radyobir
radyobir

Biden'ın sağlığı önemli ölçüde iyileşti

Başkan Joe Biden'ın doktoru Kevin O'Connor Biden'ın sağlığının önemli ölçüde iyileştiğini, hastalığının şu andaki en etkili belirtisinin boğaz ağrısı olduğunu belirtti.

25 Temmuz 2022 08:01 | Kategori: ABD

O’Connor, Biden’ın öksürük ve beden ağrılarının testinin pozitif çıkmasından bu yana azaldığını ve nefes darlığı çekmediğini kaydetti.

Bu arada Beyaz Saray Covid Koordinatörü Ashish Jha Biden’la yakın temasta olan 17 kişi de virüse saptanmadığını belirtti.

Doktoru Cumartesi günü Biden’ın büyük ihtimalle Amerika’da hızla yayılan çok bulaşıcı Covid-19 varyantına yakalandığını belirtti.

Varyant BA.5 olarak biliniyor ve geçen yıl ortaya çıkan Omicron’un bir varyantı. Varyant, Amerika’daki vakalarının çoğunun sorumlusu olarak biliniyor.

O’Connor, Biden’ın kan basıncı ve solunum hızının tamamen normal olduğunu belirtti ve oksijen saturasyon seviyesinin mükemmel olduğunu vurguladı.

Biden’ın doktoru ilk bulgulara göre BA.5 varyantının Biden’ın tedavi planını hiçbir şekilde etkilemediğini gösterdiğini aktardı.

Biden’ın testi Perşembe günü pozitif çıkmıştı. O günden bu yana Başkan, Beyaz Saray’daki rezidansta izole durumda.

Yetkililer, belirtilerinin hafif olduğunu çünkü Biden’ın dört doz aşı olduğunu belirtiyor. Virüse yakalanmasının ardından da Biden’a Paxlovid ilacı veriliyor.

Biden Cuma günü ekonomi danışmanlarıyla yaptığı sanal toplantıda biraz kısık sesle konuşmuş ama sesinden daha iyi durumda olduğunu hissettiğini söylemişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI