radyobir
radyobir

Biden ve Bolsonaro'dan "iş birliği" mesajı

ABD Başkanı Joe Biden ve Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ikili görüşmede iş birliği vurgusu yaptı.

10 Haziran 2022 08:17 | Kategori: Latin Amerika

Biden ve Bolsonaro, Los Angeles'ta düzenlenen "9. Amerika Ülkeleri Zirvesi" kapsamında ikili görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme öncesi basına açıklama yapan Biden, daha önce 2 kez Brezilya'da bulunduğunu belirterek, iki ülke arasındaki iş birliğinin bölge için önemli olduğunu vurguladı.

Biden, Brezilya'nın seçim sistemini de överek, "Brezilya mükemmel bir yer, insanları çok iyi, demokrasisi çok kapsayıcı ve seçim sistemi çok güçlü." ifadelerini kullandı.

Brezilya'nın Amazon ormanlarının korunması konusunda da çok iyi iş çıkardığını vurgulayan Biden, dünyadaki diğer ülkelerin de bu çabalarında Brezilya'ya destek olması gerektiğinin altını çizdi.

Bolsonaro ülkesinin seçim sistemine yönelik eleştirini sürdürdü

Bolsonaro ise ABD ile iyi ilişkilerin ve iş birliğinin önemine işaret etti ve ekim ayındaki seçimler öncesi ülkesinin seçim sistemine yönelik eleştirilerini yineledi.

Rusya'ya karşı küresel koalisyonda yer almayacağını bir kez daha dile getiren Bolsonaro, Amazon'daki egemenlik iddialarını da tekrarladı.

Basına kapalı devam eden görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI