radyobir
radyobir

Binlerce yolcuya Corona karantinası

İtalya açıklarındaki bir yolcu gemisindeki Çinli bir yolcunun koronavirüse yakalanmış olabileceği şüphesiyle binlerce yolcunun gemiden ayrılmasına izin verilmiyor. Rusya da koronavirüs nedeniyle Çin sınırını kapadı.

31 Ocak 2020 07:42 | Güncelleme :31 Ocak 2020 08:38 | Kategori: Sağlık

İtalya açıklarında bulunan bir yolcu gemisindeki Çinli bir yolcunun koronavirüs belirtileri göstermesi üzerine gemi içindeki 6 bin yolcu ve bin mürettebatla birlikte karantinaya alındı.

"Costa Smeralda" adındaki geminin sahibi olan şirket Costa Crociere, gemideki kişilerin gemiden ayrılmalarına izin verilmediğini teyit etti. Şirketin sözcüsü, resmi sağlık makamlarının inceleme yürüttüklerini kaydetti. Başkent Roma'nın kuzeyindeki İtalyan liman kenti Civitavecchia’nın sağlık makamları da Perşembe sabahı gemiye bir doktor ekibi gönderildiğini belirtti.

54 yaşındaki şüpheli yolcunun ateş ve nefes darlığı yaşadığı, eşininse herhangi bir belirti göstermediği kaydedildi. Her iki yolcudan da numune alındığı ve çiftin geceyi geminin revirinde geçirdikleri belirtildi. Virüs şüphesi bulunan turistin, Çin'e bağlı özel idari bölge Makau'da yaşadığı kaydedildi.

"Koronavirüsten nasıl korunuyorsunuz?"

Sahil güvenlik komutanı Vincenzo Leone, "Yapmamız gereken her şeyi yaptık. Durum kontrol altında ve şu an tedirgin olmak için herhangi bir neden yok" açıklamasında bulundu.

Gemideki bir yolcu, Twitter üzerinden "Civitavecchia'ya Costa Smeralda cruise gemisiyle vardık ve gemiden ayrılmamıza izin vermiyorlar" mesajını paylaştı. Yolcu, geminin maske takmakta olan "Asyalılarla dolu olduğunu" da ifade etti.

Yola İtalya'nın kuzeyindeki Savona'dan yola çıkan geminin şu ana kadar Marsilya, Barcelona ve Mallorca’da durduğu belirtildi.

Gemide 30 da Türk vatandaşının olduğu belirtiliyor. İtalyan haber ajansı ANSA'ya göre, şüpheli hastanın test sonuçları gün içinde belli olacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI