radyobir
radyobir

Bir anlık dalgınlık pahalıya mal oluyordu

İstanbul Üsküdar Selimiye Mahallesi'ndeki bir aile şirketinde 20 yıldır apartman görevlisi olarak çalışan 41 yaşındaki Murat Alkan'ın bir anlık dalgınlığı pahalıya mal oluyordu.

13 Haziran 2014 13:18 | Güncelleme :13 Haziran 2014 13:27 | Kategori: Yaşam

Murat Alkan, yaklaşık 25 bin liralık takı setiniyanlışlıkla çöpe attı. Alkan, "Bir düğün davetine katılacak olan patronumun hanımı, anahtarı sadece bende olan ve şirketin çelik kasasında koruduğumuz takı setini getirmemi istedi. Torba içerisindeki takıları teslim ettikten sonra evden ayrıldım. Kapı önünde çöp poşetleri vardı. Onları atmaya giderken Hanımım beni çağırdı ve takıları tekrar kasaya koymam için teslim etti. Şirkete giderken, elimde takıların bulunduğu torba ve çöpler vardı.Torbaları çöp konteynerine attım. Bazı faturalar vs ödemelerim vardı. Onları hallederken 2-3 saat sonra, altınları kasaya koyup koymadığım aklıma geldi. Hemen şirkete dönüp kasayı açtığımda altınlar yoktu" dedi.

SEVİNÇTEN BAYILDI

Altınları, çöplerle birlikte konteynere atmış olabileceğinin aklıma geldiğini belirten Murat Alkan, "Konteynere koştum, belediye görevlileri çöpleri toplamış, içi boştu. Üsküdar Belediyesini aradım, sağ olsun beni ilgili kişilere yönlendirdiler. Üsküdar Belediyesi TemizlikMüdürlüğü yetkilileri bazı telefon trafiğinden sonra konteynerdeki çöpleri alan kamyonun şoförüne ulaştı. Doldurduğu çöpleri, Ümraniye’deki Hekimbaşı Arıtma tesislerine götürmekte olan kamyon geri çevrilerek garaja getirildi. Temizlik görevlileri ile birlikte, kamyondan boşaltılan tonlarca çöp içerisinde altınlar aranmaya başladık. Saatler süren arama sonunda altınların içinde bulunduğu torbayı görünce çok sevindim. Altınları aldım ve sonrasında olanlardan haberim yok. Sevinçten kendimi yerlere atmışım, baygınlık geçirmişim, yüzümü yıkamışlar. Kendime geldiğimde, patronumun kardeşi ve belediye görevlileri beni teselli etmeye çalışıyorlardı” ifadelerini kullandı.

"ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Kendisine emanet edilen altınlara kavuşan Murat Alkan, "Hayatımda ilk kez böyle birdalgınlığım oldu. Patron beni işten kovar mıydı bilmiyorum ancak bana büyük bir ders oldu.Altınlar çöp toplayıcılara da denk gelebilirdi. Veya Hekimbaşı’daki çöplerin arasına boşaltılmış olsaydı birdaha bulamazdık. Altınları bulmam için benden daha çok heyecanlanan ve anında müdahale eden Üsküdar Belediyesi yetkililerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI