radyobir
radyobir

"Bir Bedenden İçeri" prömiyer yaptı

Yunus Emre külliyatını genç neslin gözünden gören; onun ruhunu günümüz kapsamına uyumlayarak çağdaş bir anlatım ile sahneye yansıtabilen genç dinamik sanatçıların elinden çıkan bir modern dans projesi olan "Bir Bedenden İçeri" dün akşam sanatseverlerle buluştu.

08 Nisan 2022 09:17 | Kategori: Opera ve Bale

Seyircilerin yoğun beğenisini kazanan bu özel kreatif buluşmanın amacı; Yunus Emre’nin yaradılana verdiği değer ve manevi yaşama dair dikkatimizi çektiği olgular açısından onun zamansız kimliğinin ön plana çıkarılmasıydı.

MDTistanbul Proje Yönetmeni Beyhan Murphy’nin hem Devlet Opera ve Balesi içinden hemde bağımsız alandan davet ettiği 13 koreografın katıldığı projede, her koreograf Yunus Emre’nin sözlerinden yada şiirlerinden bir tane seçti ve manasından yola çıkan 5 dakikalık bir mini koreografi hazırladı.

Yine bu projede bir ilk olarak;   Devlet Opera ve Balesi’nde 13 dans yaratıcısı bir program altında toplandı. 7 koreograf Devlet Opera ve Balesi’nden; 6 koreograf ise bağımsız ve üniversite sektöründen katılan modern-çağdaş dansın koreograflarıdır.

Sahne yönetmenliğini Beyhan Murphy’nin yaptığı projede koreografiler; Alper Marangoz, Aslı Öztürk, Bedirhan Dehmen, Can Gökdoğan,  Deniz Alp, Ebru Cansız, Emre Karaca, Evrim Akyay, Handan E.Doğan, Huri Murphy, Işıl Derya Bıçakçı, Mert Öztekin ve Özgür Adam İnanç’a ait. Kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz’a, ışık tasarımı Taner Aydın’a, sahne düzenleme MDTist’ e ait. 

"Bir Bedenden İçeri”, Nisan ve Mayıs ayları içinde tekrar seyirci ile buluşacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI