radyobir
radyobir

Bir günde 793 ölüm!..

Almanya'da son 24 saat içerisinde 4 bin kişide daha Corona virüsüne rastlandı. Böylece Almanya'da vaka sayısı 20 bine yaklaştı. Sırbistan'da da salgın nedeniyle ilk ölüm yaşandı. İtalya'da ise bir günde 793 kişi artarak can kaybı 4 bin 825'e yükseldi.

22 Mart 2020 09:54 | Güncelleme :22 Mart 2020 19:17 | Kategori: Sağlık

Dünyanın en yaşlı nüfusa sahip ikinci ülkesi İtalya'da Corona virüsüne bağlı can kayıpları artmaya devam ediyor. Ülkede son 24 saat içinde kaydedilen en büyük can kaybı yaşandı ve sadece bir gün içinde 793 kişinin virüsten dolayı öldüğü bildirildi.



Fransa'da Bir Günde 112 Can Kaybı

Salgının hızla yayıldığı Avrupa ülkelerinden Fransa'da virüse bağlı can kayıpları artarak 562'ye yükseldi. Bu ölümlerin 112'si ise son 24 saat içinde yaşandı. Yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısının da bin 525'e çıktığı Fransa'da da birçok ülkede olduğu gibi temel ihtiyaçlar dışında sokağa çıkmanın önerilmediği sosyal izolasyon yöntemi uygulanıyor.



İngiltere’de Corona Yasakları Artıyor

İngiltere’de ülke genelinde pubların ve diğer sosyalleşme mekanlarının geçici olarak kapatılmasının ardından Başbakan Boris Johnson, restoranlar, kafeler, sinemalar ve spor salonlarının da en az iki hafta boyunca kapanacağını, duruma göre bu sürenin uzatılacağını açıkladı.

Maliye Bakanı Rishi Sunak da ekonomik tedbir paketi kapsamında maaşların yüzde 80’inin hazine kaynakları tarafından ödeneceğini açıkladı.



Tıpkı kapanan mekanlar gibi, evden çıkmayın tavsiyesi nedeniyle işleri kesilen sektörlerin çalışanları,maaşlarını işverenler yerine devletten alacak. Oran yüzde 80, limit 2 bin 500 Sterlin olarak açıklandı.

Bu iki başlık İngiliz basınının Cumartesi manşetleri oldu. Sosyal mesafe tedbirleri kapsamında gelen Pub’ların kapanmasına 'sokağa çıkma yasağı getirilmedi ama sokakta gidecek yer de kalmadı, yorumları yapılıyor.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI