radyobir
radyobir

Bir kişi Nimet Abla'dan 30 bin liralık bilet aldı

Milli Piyango'nun bu yıl dağıtacağı milyonlarca lira ikramiye herkesin düşlerini süslüyor. İstanbul Eminönü'nde, Milli Piyango bileti satın almak için Bahçekapı'daki Nimet Abla gişesine gelen vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturuyor.

26 Aralık 2018 04:37 | Kategori: Yaşam

Yılbaşına sayılı günler kala Milli Piyango'nun 70 milyon liralık ikramiyesi herkesin hayallerini süslüyor. Nimet Abla şubelerinde ise her yıl olduğu gibi kuyruk uzayıp gidiyor.

Milliyet yazarı Özay Şendir de çok konuşulacak bir iddiayı köşesine taşıdı:

'BU SENE DE İLGİ ÇOK FAZLA'

Tartışma yaratan Milli Piyango çekilişi görüntüleri: 'Hayır, hayır geri atalım topu, daha butona basmadım'

- Bu sene de Nimet Abla gişesine ilgi çok fazla ya, radyo programımda bir şirket yetkilisine bağlandım telefonla. Kuyruğu sordum, yurt dışından hangi ülkelere bilet satışı olduğunu, internet üzerinden satılan biletleri de ekledim sorularıma. Sonra tek başına en büyük bilet satışını sormak geldi aklıma, iyi ki de sormuşum. Tam 30 bin adet milli piyango bileti satın almış bir vatandaşımız. Ayıp değil ya, canlı yayında hesapladım, hepsi çeyrek bilet olsa tam 525 bin TL ediyor değeri. Sonra düşündüm, sadece piyango biletine harcayacak 525 bin TL parası olan birinin acaba serveti ne kadardır diye… Çeyrek bilete ikramiye isabet etse kazanılacak rakam, 17.5 milyon TL.
— Bir işe 525 bin TL yatırıp, bir ay sonra 17.5 milyon TL kazanmak imkansız ama piyango söz konusu olduğunda bir ihtimal, bir umut yok değil. İsteyen bir, isteyen 30 bin bilet satın alır, kimsenin laf etmeye hakkı yok elbette. Ancak, "Umut fakirin ekmeği, ye Memet ye" lafı var ya, nedense hep o mısra geliyor aklıma…

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI