radyobir
radyobir

Bisiklete binene kanser uğramıyor

'Gelecek Sağlıklı Nesillere Emanet' diyen 300 kişi Gaziosmanpaşa'da bisiklete bindi. Etkinliğe destek veren İstinye Üniversite Hastanesi Medical Park Gaziosmanpaşa Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Osman Akdemir, "Birçok araştırma bisiklete binen kişilerde, kalp ve damar hastalıkları, şeker hastalığı, hipertansiyon, depresyon, osteoporoz ile bağırsak ve rahim kanserlerine daha az rastlandığını ortaya koydu" dedi.

14 Mayıs 2018 11:34 | Kategori: Sağlık

İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi, İstanbul Gaziosmanpaşa İlçe Spor Müdürlüğü ve İstinye Üniversite Hastanesi Medical Park Gaziosmanpaşa anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında bisiklet sporu ile ilgilenen ve spora gönül veren 300 kişi aynı anda Gaziosmanpaşa’da bisiklete bindi.

Sporun önemine ve sağlığa dikkat çekmenin amaçlandığı etkinlikte sporseverler 1 saat boyunca pedal çevirdi. 300 bisikletçi, izleyenler eşliğinde Gaziosmanpaşa boyunca ‘Gelecek Sağlıklı Nesillere Emanet’ sloganıyla yol aldı.

Sağlıklı bir toplumun temelini ‘spor’ oluşturur bilinci ile hareket ettiklerini belirten İstanbul Gaziosmanpaşa İlçe Sağlık Müdürü Naci Usta, şunları söyledi: ‘Sağlıklı bireylerin yetişmesine katkı sağlamak en öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Her zaman sporu ve sporcuyu destekliyoruz. Bunun için birçok sosyal sorumluluk projesi düzenledik. Bu etkinliğimiz ile de bisiklet sporunu gençlerimize sevdirmeyi amaçladık. Katkımız olduysa ne mutlu bize.’

EGZERSİZ ÖNEMLİ AMA DİKKAT EDİN!

Etkinlikte konuşan İstinye Üniversite Hastanesi Medical Park Gaziosmanpaşa Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Osman Akdemir ise, ‘Spor kadar sağlık kontrollerinin önemini hatırlatmak istedik. Birçok araştırma bisiklete binmek gibi enerjik biçimde yapılan egzersizlerle birlikte, kalp ve damar hastalıkları, şeker hastalığı, hipertansiyon, depresyon, osteoporoz ile bağırsak ve rahim kanserlerine daha az rastlandığını ortaya koydu. Bununla birlikte egzersiz yaparken göğüs ağrısı, sıkışma hissi, çabuk yorulma, baş dönmesi şikâyetleri hissediyorsanız, mutlaka bir uzmana başvurmanızda fayda var. Şikâyetiniz olmasa bile kalp sağlığı için koruyucu bir önlemdir’ dedi.

ULAŞIM ARACI OLARAK KULLANIN

12 yıldır bisiklet sporu ile ilgilenen Sezer Düzgün (25), "Çocukken bisiklete binmeye başladım. O zamanlar benim için sadece bir eğlence aracıydı. Zamanla daha çok sevdim bisiklete binmeyi. Keyifle yaptığım bu sporu Dolunay Bisiklet Kulübü Derneği altında yapmaya devam ettim. 80 kişilik bir ekibiz. Birçok sosyal sorumluluk projesine imza atıyoruz. Müzelere turlar düzenledik. Tüm müzelere bisikletlerimizle gittik. Down Sendromlu çocukların çalıştığı yerlere yine bisikletlerimizle giderek onları ziyaret ettik. Gaziosmanpaşa’daki bu sosyal sorumluluk projesini duyunca da kaçırmak istemedik. Çünkü Gaziosmanpaşa’da bisiklet binmeye yönelik bir potansiyel var. İlgilenen arkadaşlarımızı aramıza katarak hem sporu yaymak hem de sağlıklı bir geleceğe katkımız bulunsun istiyoruz. Çünkü bisiklet tüm kas sistemimizi çalıştırıyor. Vücudumuza sayısız faydası var. Biz aynı zamanda gençlerin bisikleti bir eğlence arası değil, ulaşım aracı olarak görmesini sağlamayı istiyoruz’ diye konuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI