radyobir
radyobir

Blinken: "Çin gittikçe daha düşmanca davranıyor"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin'in "yurtdışında daha saldırgan" ve "gittikçe daha düşmanca" davranmaya başladığını söyledi.

03 Mayıs 2021 09:11 | Kategori: ABD

CBS News kanalının "60 Dakika" programında dün yayımlanan röportajda Blinken, Washington'ın Beijing ile askeri bir karşılaşma aşamasına doğru ilerleyip ilermediği sorusuna, "Bu aşamaya gelmek ya da bu aşamaya doğru ilerlemek iki ülkenin de çıkarlarına derinden ters düşer" dedi.

Blinken, "Son bir kaç yıldır Çin'in yurtdışında daha saldırgan yurtiçinde daha baskıcı davrandığına tanık oluyoruz. Bu bir gerçek" ifadelerini kullandı.

Blinken, Çin tarafından ABD'nin ticari sırlarının ve fikri mülkiyetinin çalındığı haberleri sorulduğunda, Biden yönetiminin buna dair "ciddi endişeleri" olduğunu söyledi.

Blinken, bunlar "adil olmayan bir şekilde yarışmaya çalışan ve gittikçe daha düşmanca davranan" birinin eylemleri gibi duruyor. "Ancak biz aynı fikirde olan mağdur ülkeleri Beijing'e 'Buna tahammül etmeyeceğiz' demeleri için bir araya getirerek daha güçlü ve etkili hareket ediyoruz" diye belirtti.

Washington'daki Çin Elçiliği henüz Blinken'ın açıklamalarına dair bir yorumda bulunmadı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI