radyobir
radyobir

BM'nin Suriye'de yaptığına bak!..

BM'nin Suriye'deki insani yardım direktörü Hillo, Suriye'nin Zabadani ve Madaya kentlerinde BM'nin yanlışlıkla son kullanma tarihi geçmiş 320 koli yüksek enerjili bisküvi dağıttığını bildirdi

25 Ekim 2015 05:54 | Kategori: Dünya

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'nin Zabadani ve Madaya kentlerinde yanlışlıkla son kullanma tarihi geçmiş 320 koli yüksek enerjili bisküvi dağıttığını açıkladı.

BM'nin Suriye'deki insani yardım direktörü Yacoub El Hillo, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'ye 18 Ekim'de gönderilen 650 koli yüksek enerjili bisküviden 320 kolisinin Eylül 2015'te son kullanma tarihinin dolduğunu dağıtım sonrasında tespit ettiklerini ve bu yanlışın yardım yükleme sırasında meydana gelen bir hatadan dolayı oluştuğunu ifade etti.  

Açıklamada, tarihi geçmiş bisküvileri tüketen çocukların sağlık durumu hakkında endişe edilmemesi gerektiği ifade edilerek, son kullanma tarihi geçmiş bisküvilerin tüketiminin herhangi bir sağlık sorununa yol açmayacağı belirtildi.

Buna rağmen Suriye'de şimdiye kadar tüketilmemiş olan son kullanma tarihi geçmiş bisküvilerin toplatılacağı ifade edildi.

BM, son kullanma tarihi geçmiş bisküvilerin dağıtıldığı bölgelerde sağlık personelinin inceleme yapması ve Zabadani ve Madaya kentleri ile İdlib'in Kafarya ve Fua ilçelerine gıda yardımı yapmak için Suriye rejimine acil giriş izni verme çağrısında bulundu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI