radyobir
radyobir

Bodrum Bale Festivali "Hamlet" ile devam edecek

13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 28 Temmuz 2015, Salı gecesi, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek "Hamlet" eseri ile devam ediyor.

27 Temmuz 2015 10:16 | Kategori: Kültür & Sanat

Sheakespeare’in oyunundan hareketle Revaz Gabichvadzea’ın bestelediği ve koreograf Nugzar Magalashvili’nin sahneye koyduğu eserin konusu kısaca şöyle;  Danimarka'da, Elenor Sarayın'da, babasının ani ölüm haberini alan Hamlet; bu acının hemen arkasından amcası Cladius’un tahta çıkacağını ve annesi Gertrude ile evlenme kararı aldıklarını duyarak yıkılır.

Babasının ölümünün üzerinden daha kırk gün bile geçmeden başlayan düğün hazırlıkları karşısında Hamlet, gördüklerine ve duyduklarına inanamaz. Düğün öncesinde ve sonrasında sergilediği gergin tavırlar, amcası Cladius’u sinirlendirmekte ve korkutmakta, annesi Gertrude ise büyük bir huzursuzlukla kıvranmaktadır. Hamlet, onlara bu ihanetlerini her ne pahasına olursa olsun ödetmeye and içmiştir. Bu uğurda sevdiklerine ve masum insanlara zarar vermekten çekinmez.
 
Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Belediye Başkanlıklarının değerli katkılarıyla Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali,  1 Ağustos 2015 tarihine kadar devam edecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI