radyobir
radyobir

Boğaz'da erguvan mevsimi

Anadolu Yakası'nda Fenerbahçe Parkı'ndan başlayıp Moda sahil yolundan Bağlarbaşı, Beykoz, Üsküdar ve Kuzguncuk'a, Avrupa yakasında Tarihi Yarımada, Beşiktaş, Kuruçeşme, Yeniköy ve Rumeli Hisarı'na doğru uzanan hatta açan erguvanlar, baharın geldiğini müjdeliyor.

10 Nisan 2014 21:55 | Kategori: İnsanlar

Erguvan İstanbul Derneği Başkanı Hüseyin Emiroğlu, bir tabiat mirası olan erguvanın tarihiyle ilgili ilginç bilgiler verdi: "Erguvan, Osmanlı'dan önce de Boğaziçi'nde vardı. Bazı Osmanlı padişahları, fermanlar çıkararak, zaman zaman eksilen ağaçlar yerine yeni erguvanlar dikilmesini emretmişti."

İstanbul'daki bazı erguvan ağaçlarının hastalanarak kuruduğuna dikkati çeken Emiroğlu, erguvanların koruma altına alınması gerektiğinin altını çizdi: "Bir ağacın yetişmesi 25-30 sene alıyor. Bu fidanlar, büyüyünceye kadar zaman geçecek. Var olan ağaç mevcudumuzukorumamız lazım. İnşaat sırasında veya yol açarken, ağaçları zalimce yok ediyoruz. Yeni ağaçlar dikiliyor ama 50 senede yetişmiş ağaçları koruyamazsanız yeni ağaç dikmenizin anlamı yok. İstanbul'da binlerce erguvan ağacı var. Erguvan ağaçları, tabiat mirası olarakkoruma altına alınmalı."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI