radyobir
radyobir

Böyle kurtarıldılar!..

Mersin'de, fırtına ve dalgalar nedeniyle bir süre sürüklendikten sonra dün karaya oturan kargo gemisindeki 2 kişiye helikopterle ulaşıldı.

16 Ocak 2019 11:53 | Güncelleme :16 Ocak 2019 19:05 | Kategori:

Mersin Uluslararası Limanı yakınlarında fırtına ve büyük dalgalar nedeniyle bir süre sürüklendikten sonra karaya oturan kargo gemisindeki 2 kişi helikopterle kurtarıldı.

Liman yakınlarında demirli bulunan "Wardeh" isimli kargo gemisinin, dün sürüklendikten sonra yaklaşık 150 metre açıkta karaya oturmasının ardından başlatılan çalışmalar, bugün sabah saatlerinde de sürdü.

Bir bölümü yan yatan gemiye olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz yolundan ulaşılamaması üzerine içindeki iki kişiyi kurtarmak için askeri helikopter havalandı.

Gemiye yaklaşan helikopterdeki bir personel, halatla güverteye indi. Burada bekleyen iki kişi halat yardımıyla sırayla helikoptere çekilerek kurtarıldı. 

Mersin Orduevi'ne götürülen iki kişinin, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Geminin hacizli ve liman yakınlarında uzun süredir demirli olduğu, iki kişinin de haciz işlemleri kapsamında gemide bulunduğu iddia edildi. 



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI