radyobir
radyobir

Böyle vicdansızlık olur mu?..

Yeşil deniz kaplumbağası başına parke taşı bağlanmış halde karaya vurdu. Fethiye'de, başı ve yüzgecine iple parke taşı bağlanmış ölü yeşil deniz kaplumbağası karaya vurdu.

13 Haziran 2015 07:10 | Kategori: Yaşam

Kargı Mahallesi'ndeki Akmaz Plajı'na gezintiye çıkan bir çift, denizde hareketsiz duran yeşil deniz kaplumbağası gördü. Yardım etmek için denize giren çift, kaplumbağanın ölü olduğunu fark etti. Güçlükle kumsala çıkarılan kaplumbağanın başına ve yüzgeçlerine iple parke taşı bağlandığı görüldü. 

Kaplumbağanın ölü bulunmasının ardından durum Ortaca'daki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi yetkililerine bildirildi. Plajda gezinti yaparken kaplumbağayı gören tatilciler fotoğraf çekti. 

'NESLİ TÜKENİYOR'

Fethiye'de deniz kaplumbağalarıyla ilgili araştırmalar yapan doğa korumacısı Ali İhsan Emre, nesli tükenmekte olan yeşil deniz kaplumbağasının etçil olmadığını söyledi. Bu türün denizin dibindeki otlarla beslendiğini anlatan Emre, "Balıkçılar bu kaplumbağayı kendileri için tehdit olarak görüyor. Büyük ihtimalle ağına takılan bir balıkçı tarafından başına taş bağlanmıştır. Denizin dibine inen bu hayvan nefes alamazsa ölür. Balıkçılar denizdeki tüm balıkları kendilerinin sanıyor. Bu büyük yanlıştır. Bu türün korunması gerekir" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI