radyobir
radyobir

Boynuzlu engerek yılanı ilk kez görüldü

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü personeli tarafından "Karabük'ün Karasal ve İç Su Ekosistemleri biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme İşi" Projesi çalışmaları sırasında Yeniceilçesi kırsal alanına görülen yılanın fotoğrafı çekildi.

11 Temmuz 2014 10:03 | Kategori: Yaşam

Söz konusu projede görevli Uzman Biyolog Murat Doğan, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, yılan türünün Batı Karadeniz Bölgesi'nde görülmediğini  anlatarak, bunun bir ilk olduğunu söyledi. 
 Bu yılanın zehrinin ilaç yapımında kullanıldığı için neslinin  tehlikede olduğunu anlatan Doğan,"Avcıların hedefi olan bu yılanın görüldüğü  bölgeyi gizli tutuyoruz. Bu dönemler yavrulama dönemleri, koruma altında" diye  konuştu. 
 Boynuzlu engerek yılanının Trakya, Batı, Kuzeydoğu, Doğu ve Güneydoğu  Anadolu bölgelerinde daha çok görüldüklerini belirten Doğan, "Doğa  araştırmalarımız sırasında rastladığımız yılan, bölgemizde ilk defa görüldü. Bu  durum bizi oldukça şaşırttı. Yılanın teşhisi Dokuz Eylül Üniversitesi Fen  Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf  Kumlutaş tarafından yapıldı. Kayıt altına alındı" ifadesini kullandı

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI