radyobir
radyobir

Boyu çok uzun diye hapishaneye almadılar

İngiltere'de, 2 metre 13 santimetrelik boyuyla hapishane için "çok uzun" bulunan ve hapse girmekten kurtulan dev adam Jude Medcalf, bu sefer de elektronik bileklikten de kurtuldu.

28 Ağustos 2014 11:11 | Kategori: Dünya

Bir sağlık kuruluşundan 30 dolarlık Noel hediyesi ve 20 dolarlık çay çalan, daha sonra da bir barda çalışanların boş anını yakalayıp yiyecek çalmak suçundan yakalanan ve tüm bu suçlamalarla birlikte bir kadına kuru sıkı tabanca sıkmaktan tutuklanan 23 yaşındaki Medcalf, hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak kısa bir süre sonra hapishane giysileri ve yatakları için gereğinden fazla yapılı olduğu için hapishaneden çıkarılmıştı.

BİLEKLİĞİ GENİŞLETTİ

Mart ayında çıkarıldığı mahkemede sahte silah ve kesici alet taşımak suçlarını mahkemede kabul eden Jude Medcalf'a 12 ay kamu hizmeti ve altı ay elektronik bileklik taşıma cezası verilmişti. Fakat Klinefelter Sendromu olarak bilinen bir hormon bozukluğu yaşayan Medcalf, elektronik bilekliğini genişlettiği gerekçesiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Medcalf, çıkarıldığı mahkemede gece saatlerinde evde olması gerekirken işverenlerinin isteği üzerine geç saatlere kadar çalıştığını ve bilekliğinin de işine devam edebilmek için avukatlar tarafından genişletildiğini öne sürdü. Hakim ise Medcalf'in durumunda elektronik bilekliğin bir yararı olmadığına ve çıkarılmasına karar verdi. Medcalf böylelikle bileklikten de kurtulmuş oldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI