radyobir
radyobir

BP, CEO'sundan çevre feryadı!..

İngiliz enerji şirketi British Petroleum'un (BP) CEO'su Bob Dudley, kızının ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan arkadaşlarının, küresel ısınma nedeniyle duydukları endişeden dolayı anti-depresan ilaç kullandıkları yönünde bir açıklama yaptı.

30 Aralık 2019 06:40 | Kategori: Dünya

İngiliz petrol devi BP'nin CEO'su 64 yaşındaki Dudley, görevini devretmesine 2 ay kala yaptığı açıklamada, genç nesilleri küresel ısınma sebebiyle mutsuz ve endişeli görmekten nefret ettiğini söyledi.

Kendi kızının da bu konudaki endişeleri paylaştığını ifade eden Dudley, kızının kendisine 'bir fosil yakıt şirketinde nasıl çalışabildiğini' sorduğunu dile getirdi. Kızının arkadaşlarının küresel ısınma nedeniyle endişe duyduğunu söyleyen BP CEO'su, "Günümüzün genç insanlarının yenilenebilir yada değil, enerji alanına daha çok ilgili olmalarını umuyorum. Fakat bu işlerde bazı sorumluluklarınız da var ve bu herkesin yaptığı bir şey değil" dedi.

Günde yaklaşık 3.7 milyon varil petrol üreten BP, yılda dolaylı ve dolaysız olarak toplam 491 milyon tonluk karbon emisyonundan sorumlu tutuluyor. BP ayrıca, yıllık bütçesinin yalnızca yüzde 3'ünü yenilenebilir enerjiye ayırmasından dolayı da eleştiriliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI