radyobir
radyobir

Brezilya'da cezaevi isyanı: 10 ölü

Son günlerde cezaevi isyanlarında toplu ölümlerle gündeme gelen Brezilya'da yine bir cezaevinde çıkan isyanda 10 kişi hayatını kaybetti.

15 Ocak 2017 09:27 | Kategori: Dünya

Brezilya'nın Rio Grande eyaletindeki Natal kentinde bir cezaevinde mahkumlar isyan başlattı.

Yetkililer, Alcacuz cezaevinde çıkan isyanda en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Cezaevinde iki ayrı çete arasındaki kavga sonucu çıktığı tahmin edilen isyanın henüz kontrol altına alınamadığını ifade eden yetkililer, bölgeye çok sayıda polis ve özel kuvvetin gönderildiğini söyledi.

Rio Grande Eyaleti Adalet ve Vatandaşlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 620 kişilik kapasiteli cezaevinde bin 83 mahkum bulunuyor. En az 3 mahkumun başlarının kesilerek öldürüldüğü açıklandı. Ölü sayısının artabileceği belirtiliyor.

Brezilya'da yeni yılla beraber başlayan cezaevi isyanlarında 100'e yakın kişi öldü. Brezilya hükümeti, kuzey eyaletlerindeki cezaevlerinde güvenliğin sağlanması için ordu birliklerini cezaevlerinin yakınlarına yerleştirdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI