radyobir
radyobir

Brezilyalı kadınlardan dünya erkeklerine şaşırtan mesaj

Brezilya'nın sadece kadınların yaşadığı Noivado Cordeiro kenti sakinleri dünyadaki tüm erkelere mesaj göndererek kentlerinde daimi ikamet teklif etti. Haberi The Daily Star duyurdu.

29 Ağustos 2014 07:20 | Kategori: Dünya

Kentte, 20 ile 35 yaş arasında 600’ün üzerinde kadın yaşıyor. Basın ve Facebook aracılığıyla romantik ilişki yaşamak istediklerini potansiyel damatlara ileten kadınlar, evlenmek istediklerini de yazdı.
Bekâr erkeklere ilgi duyduklarını ifade eden Noivado Cordeirolu kadınlar, gelecek ereklerin oradaki yaşam tarzını, yani anaerkil yaşamı kabul etmelerini istiyor. Kadınlar, geniş bir çiftliği de olan komün kentlerini kendileri yönetiyor.
Noivado Cordeirolu kadınların bazıları evli ve çocukları var ancak eşler ve erkek çocuklar başka şehirlerde yaşıyor ve çalışıyor. Hafta sonlarında sadece bazı erkelerin eve dönmelerine izin veriliyor.
Basına; birçoğunun "yılarca hiç kimseyle öpüşmediğini” söyleyen kadınlar, aşık olmayı ve evlenmeyi hayal ettiklerini belirtti.
Portekizcede "Cordeiro’nun gelini” anlamını taşıyan Noivado Cordeiro, 1981 yılında Maria Senhorinhade Lima tarafından kuruldu. Kenti, zorla evlendirilen eşine ihanetle suçlanarak evi terk ettikten sonra kuran Maria, Katolik kiliseden atıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI