radyobir
radyobir

Brezilyalılar matematikten kaldı

Brezilya'nın Federal Rio Grande do Sul Üniversitesi (UFRGS) tarafından yürütülen bir anket, 25 yaşın üstündeki Brezilyalıların büyük bölümünün basit matematik problemlerini çözemediğini gösterdi.

03 Kasım 2015 15:50 | Kategori: Dünya

Ankete göre, Brezilyalıların yüzde 75'i aritmetik ortalama hesabı yapamıyor ve ‘kesir'in ne olduğunu da bilmiyor. Ayrıca nüfusun yüzde 63'ü de yüzde hesaplamasında başarılı değil.

MATEMATİKTEN 'NEFRET EDİYORLARMIŞ'

Bu arada anketteki diğer bir araştırma konusu, sonuçların bu denli iç açıcı olmamasının nedenini ortaya koydu. Anket katılımcılarının yüzde 43'ü ilköğretim yıllarında en sevmedikleri dersin matematik dersi olduğunu, yüzde 60'ı ise derslere girmeyi sevmediklerini söyledi.

'MATEMATİKTEN ANLAMAYAN BİR TOPLUM…'

Araştırmanın koordinatörü olan UFRGS'den Doçent Doktor Flavio Komim de, eğitimdeki bu sıkıntının ülkeyi olumsuz ekonomik ve sosyal sonuçlara götüreceği yorumunda bulundu. Komim, "Matematikten anlamayan bir toplum rekabet alanındaki soruları çözmede sorun yaşar" dedi.

'AKILLI TELEFON UYGULAMALARI MATEMATİĞE İLGİ UYANDIRIYOR'

Öte yandan bazı bilim insanları Brezilya'nın genç nüfusundan umutlu. Nitekim Ulusal Teorik ve Uygulamalı Matematik Enstitüsü'nden Caludio Landa, şunları söyledi: "Yüksek teknolojinin giderek daha fazla yer edindiği bir dünyada yaşıyoruz ve teknolojinin temeli matematikte yatar. Akıllı telefon uygulamaları, bilgisayar programları matematiğe karşı ilgi uyandırıyor."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI