radyobir
radyobir

Bruma'nın ayakkabısı bile olamaz...

UEFA 2. ön eleme turu ilk maçında temsilcimiz Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Östersunds'a 2-0 mağlup oldu. Gazetelerin önde gelen yazarları bu maçı değerlendirdi. İşte kısaca yazarların maç hakkındaki görüşleri...

14 Temmuz 2017 10:11 | Kategori:

Mehmet Demirkol (Fanatik)

Galatasaray’ın henüz sezonu yeni açtığı ve hazır olmadığı gerçek. Diğer taraftan Galatasaray, plajdan gelse 5 pozisyon bulur. Hem de Östersunds’a falan değil, misal Fiorentina’ya bulur. Belki 5-0 kaybeder ama 5 pozisyon bulur. Galatasaray, dün yarım pozisyon buldu. Bunun sebebini de Galatasaray’ın hazır olmamasında aramak mümkün. Bunu yapmak ferahlatıcı fakat benim bununla ilgili şüphelerim var. Birkaç sebeple; 1.Galatasaray’ın bir oyunu yok. Ne yapmak istedikleri konusunda herhangi bir sinyal vermiyorlar. 2.Tudor, takım yapısına çok önem veriyor bu konuda haklı ancak bunu bir takıntı haline getirmek hatalı. Takımın sadece duruşu ile ilgili çalışılmış ancak topun nasıl akacağı ve rakip nasıl baskı altına alınır konularına hiç girilmemiş.3.Rakibi korkutacak, Galatasaray oyuncularına güven verecek oyuncu eksikliği var. Dün Muslera ve yeni bir umut olması sebebiyle Gomis dışında bir kişi Galatasaray’dan ayrılsa bir kişinin bile üzüleceği tek bir oyuncu yok. 

Levent Tüzemen (Fotomaç)

Rahmetli Özhan Canaydın döneminde yaşanan Tromsö faciasından sonra liseli başkan Dursun Özbek de Östersunds faciası yaşayacak gibi görünüyor... Tromsö köy takımıydı, Östersunds da köy takımı... Belhanda rövanşta kadroda olacak. Ancak Faslı yıldızın kalitesi G.Saray'ın İstanbul'da bir sürpriz yapmasına yetecek mi? Çünkü Tudor'un sahaya sürdüğü kadronun fiziksel gücü Östersunds ile baş etmeye yetmez..Yasin - Rodrigues - Sinan üçlüsüyle oluşan hücum hattı Galatasaray'ı rakip kaleye taşıyamadığı gibi 'büyük golcü' diye alının Gomis'i pozisyona giremeden konu mankeni yaptı. Geçen sezon Galatasaray'a hücum zenginliği kazandıran ve öne taşıyan Bruma fazlasıyla aranacak. 80 dakika solda oynayan Rodrigues bir kez rakibini geçemediği gibi Bruma'nın da ayakkabısı bile olamaz. Galatasaray maç boyu kopuk kopuk oynadı. Oyuncular sahada acemiler mangası gibiydi. Çok pas hatası yapıldı, çok top kaptırıldı...

Serkan Korkmaz (Fotomaç)


Galatasaray kadrosu onda biri kadar para etmeyen bir kadro karşısında berbat oynadı ve tarihinin en ağır hezimetlerinden birine uğradı. Galatasaray'ın dört yıl üst üste lig şampiyonluğunu, UEFA Kupası ile taçlandırdığı dönemin Galatasaray muhabiriyim. Keşke Galatasaray geçen yıl gibi Avrupa'dan men edilseydi de dün akşamı görmeseydim. Avrupa'nın fatihiydi Galatasaray… Artık ne Avrupa ne de bir Fatih'i var.Acil bir sol bek. Acil Selçuk'un yanına ve yerine iki orta saha. ''Bu üç transfer, üç kulvarda iddialı bir Galatasaray için yeterli'' demek de mümkün değil. Ama bunlar acil. Diyelim ki; alındılar… Bir arada oynama alışkanlığı, şehre, ülkeye ve kulübe adaptasyon süreci ne kadar tutacak? Sneijder'i, Bruma'yı, Podolski'yi geçtim, Galatasaray, Emre Çolak, Sabri ve Chedjou'yu bile aramaz umarım. Daha sezonun ilk resmi maçından sonra bu denli karanlık bir tablo çizmem yadırgayanlar umarım haklı çıkar. Umarım, Selçuk'un bir iki frikik, üç dört penaltı golüyle yüksek gelirine ve kariyerine tutunduğu bir sezon daha izlemez Galatasaraylılar...

Metin Tekin (Sabah)


Çok yavaş pas yapan bir Galatasaray vardı ve geçen sezondan hiçbir fark yoktu. Tolga ve Selçuk'la oyun kurmaya çalışıyor, iki kenarda Bruma da gitmişken Yasin ve Rodrigues'i kullanıyor, bana göre asla oynayamayacağı bir mevki olan 10 numarada Sinan yer alıyordu. Yeni transfer Gomis'in ise atletik özelliklerini göstermesi ve yapacağı koşular bekleniyordu. Bırakın 2 gol yemesini, bir tek gol pozisyonu bile oluşturamadı takım. Bunlar tabii ki dünkü maçın Galatasaray açısından acı resmiydi. Bireysel olarak baktığımızda ise yeni transfer Maicon'un iki golde de yaptığı hamle yanlışları Galatasaray'ın geçmişten beri süregelen problemlerinin devam edeceğini düşündürdü. Hep yanlış yerlere döndü.

Erhan Telli (HT Spor)

Herkes "Tudor’a bir şans verilsin. Takım onun takımı değil. Oyuncuları koşmuyor” diyordu... Bu sözlerle gaza gelen ve gerçekleri göremeyen yönetim de Tudor’a, hayatında hiçbir kulübün vermeyeceği şansı verdi... İstediği oyuncular milyonlarca Euro verilerek alındı... İstemedikleri de milyonlarca Euro zarar göze alınarak gönderildi... Sneijder gibi bir dünya yıldızı bile Tudor ona söz geçiremiyor diye tek kalemde silindi. İşte sonunda ortaya böyle bir takım çıktı! Yıldız ve lider oyuncu yok... Sorumluluk alan oyuncu desen hiç yok... Kulübede iyi bir hocası zaten yok! 22 yıllık meslek hayatımda izlediğim en garip kampın ardından, aslında bu sonuca da şaşırdığımı söyleyemem. Çünkü bekliyordum... Çift kale maçlarda bile gol atamayan, oynadığı hazırlık maçlarını ise ancak penaltılarla kazanan bir takımın, karşısındaki rakip halı saha takımı bile olsa kazanması zordu.

Mustafa Sapmaz (Akşam)

İki oyuncu değişikliği ile Galatasaray’da geçen sezonun tüm kusurlarının kapanacağını ummak fazla saflık olurdu. Ancak bu kötü performans şok edici oldu.Tatmin edici akıcılıktan ve organizasyondan uzak bir Galatasaray izledik. Bireysel yeteneklerle zaman zaman etkili olmaya çalışan, üretkenlikten uzak acemi göründüler. Gomis’i topla buluşturamadılar. Buna rağmen Gomis formunu yakaladığında takımın hücumda en önemli oyuncusu olacağının ipuçlarını verdi. Fakat dünkü hücum hattında ne yanında oynayan Sinan Gümüş, ne sağ kanatta Yasin, ne sol kanatta Rodriguez onu toplu-topsuz destekleyemediler. Oyuncuların hemen hepsi golü atıp kahraman olmaya oynadı. Cılız ataklar da böyle heba oldu.

Osman Şenher (Milliyet)

Sezon başı, ağır idmanlar yapıyorlar, Belhanda gibi bir yeni transferin sahada yok. Mariano’nun transferi de henüz tamamlanmadı. Eksik mi takım, eksik. En önemli futbolcun nerede? Florya’da. Gönderilmek için 40 takla atılıyor. Peki aldıkların ondan iyi mi? Hayır. Yani bir sürü saçmalık üst üste gelmiş. Maicon’u dün gece yenen iki golde gördünüz değil mi? Şimdi herkes diyecek ki bu nasıl stoper? Mutlaka diyecekler. Belki de dün geceki görüntüye bakarak o eleştirilere de saygı duymak lazım.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI