radyobir
radyobir

Bu kez de güvenliği abarttılar!..

Başbakan Yıldırım Washington'daki ilk gününde Trump'ın belalısı Senatör Crocker ile görüştü. Başbakan Binali Yıldırım'ın ziyareti nedeniyle Amerikan Gizli Servisi ile Washington polisinin aldığı olağanüstü önlemler 'özel bir tehdit değerlendirmesi mi var' sorularına neden oldu. Türk tarafının özel bir önlem talep etmemesine rağmen alınan abartılı önlemlerin Cumhurbaşkanı'nın 16 Mayıs ziyareti sırasında gerekli tedbir alınmadığını belirten Ankara'nın eleştirilerine bir yanıt niteliğinde olabileceği yorumları yapıldı.

08 Kasım 2017 11:05 | Kategori: Dış Politika

Başbakan Binali Yıldırım’ın ziyareti nedeniyle Amerikan Gizli Servisi ile Washington polisinin aldığı olağanüstü önlemler ‘özel bir tehdit değerlendirmesi mi var’ sorularına neden oldu. Yıldırım ve heyetinin kaldığı Beyaz Saray’a yürüme mesafesindeki St. Regis Oteli’nin önünde Washingtonlıların alışık olmadığı görüntüler vardı. Otelin bulunduğu sokak tamamen kapatılarak iki başına da tırlar çekildi. Otelin ana kapısındaki giriş çıkışlar kapatıldı, yan kapının önüne x-ray cihazı kuruldu. Türk tarafının özel bir önlem talep etmemesine rağmen alınan abartılı önlemlerin Cumhurbaşkanı’nın 16 Mayıs ziyareti sırasında gerekli tedbir alınmadığını belirten Ankara’nın eleştirilerine bir yanıt niteliğinde olabileceği yorumları yapıldı.

TRUMP’IN BELALISI SENATÖR BOB CROCKER’LA GÖRÜŞTÜ

Başbakan Yıldırım ABD gezisinin ilk akşamında ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Bob Crocker ile kaldığı otelde yaklaşık 1.5 saat süren bir görüşme yaptı. Görüşmeye Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da katıldı. Tennessee’li senatör Crocker ABD Başkanı Trump’a yönelik sert eleştirilerini gizlemeyen Cumhuriyetçi senatörler arasında. Kendisini yetersizlikle suçlayan eleştirileri nedeniyle Trump’ın hedef tahtasına oturttuğu Crocker son dönemde yaşadıkları gerilimin ardından 2018’de siyaseti bırakacağını açıklamıştı.

‘GÜVENSİZLİĞİN AŞILMASI UZUN SÜRECEK’

Yıldırım ile açıksözlü ve iyi bir görüşme yaptıklarını söyleyen Crocker, gündeme getirdiği konuların başında İzmir’de FETÖ davasından tutuklu Amerikalı pastör Andrew Brunson’ın durumunun geldiğini söyledi. İki ülke arasındaki mevcut zorlu sorunların aşılmasının uzun zaman alacağına vurgu yapan Crocker şunları söyledi: ‘Aramızdaki güvensizliğin aşılması uzun bir yolculuk olacak. Türkiye çok güzel bir ülke ve çok da önemli ilerlemeler kaydetmişti. Ancak son 5 yılda yaşananlarla geriye döndük.’

BAŞBAKAN YILDIRIM’IN PROGRAMI

Başbakan Binali Yıldırım Washington’daki ikinci gününde öğle saatlerinde Turkish Heritage Organization’ın düzenlediği yemekli toplantıda ABD’li düşünce kuruluşlarından temsilcilerle bir araya gelecek. Yıldırım daha sonra Amerikan basınından temsilcilerle görüşecek ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin Washington kampüsünü ziyaret edecek. Akşamüstü SETA DC tarafından düzenlenen toplantıya katılacak. Akşam saatlerinde ise Maryland’deki Diyanet Amerika Merkezi’ni ziyaret ederek Türk toplumdan temsilcilere hitap edecek. Yarın ise ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşmesi bekleniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI