radyobir
radyobir

Bu köyde kimse sigara içmiyor!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sigara konusundaki hassasiyeti, Yozgat'ın merkeze bağlı 180 kişinin ikamet ettiği 60 haneli Haydarbeyli köyündeki vatandaşlara topluca sigarayı bıraktırdı.

02 Aralık 2018 05:54 | Kategori: Yaşam

Yozgat merkeze bağlı Haydarbeyli köyünde yaşayan bazı vatandaşlar yıllar önce aldıkları kararla kimileri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sigara konusundaki hassasiyetini dikkate alarak sigarayı bıraktı. Yıllardır sigara içmeyen köylüler bir araya gelerek, sağlıklı yaşam için her gün düzenli olarak yürüyüş yapıyor. Hem sağlık açısından hem de maddi açıdan rahatlayan köylüler, köye gelen misafirleri ise sigarayı bırakmaları konusunda teşvik ediyor. Yıllardır sigara içilmeyen köyü dumansız hava sahası ilan eden Yeşilay Şubesi ise köylülere sigarayı bıraktıkları için teşekkür belgesi vererek vatandaşları madde bağımlılığına karşı uyarıcı broşür dağıttı. 

"Şu anda köyde hiç sigara içen yok" 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sigara konusundaki hassasiyetini dikkate alarak tüm köy halkı olarak sigara bırakma kararı aldıklarını söyleyen köy muhtarı Rifat Eraslan, "Köyümüz 60 hane 180 nüfusumuz var. Şu anda köyde hiç sigara içen yok. Köylümüz birbirine bakarak sigarayı bıraktı. Bayanlar da eşlerini desteklediler. Biz de sayın cumhurbaşkanımızın sözünü tuttuk sigarayı köyce bıraktık. Onun da bizim ricamızı yerine getirmesini istiyoruz. Köyde telefonlarımız çekmiyor. En azından bir verici takılması gerekiyor, tek isteğimiz bu. Sigarayı bıraktı bırakalı köylülerimiz yürüyüş yapıyor, spor yapıyor" dedi. 

13 yılın ardından sigarayı bıraktıklarını söyleyen Muhsin Varol ise "Sigarayı yaklaşık 13 yıl içtim. Şu anda bıraktım. Köylülerimizin tamamı birbirimize bakarak sigarayı bıraktı. Akşam ve sabahları sağlıklı yaşam için yürüyüş yapıyoruz. Yeşilay’a teşekkür ediyoruz, buraya gelip bize ilgi gösterdikleri için" şeklinde konuştu. 



"Herkes mutlu" 

Sigarayı bıraktıktan sonra yürüyüş yaptıklarını belirten Yasin Uğurlu da "28 yaşındayım 4 yıl sigara içtim. Şu an sigara içmiyorum. Sigaranın zararlarını herkes çok iyi biliyor. Şu an köylülerimiz sigara içmiyor. Köyün en genci benim. Herkes spor yapıyor, bayanlar yürüyüş yapıyor. Şu an herkes mutlu. Evler, arabalar sigara kokmuyor. Evler güzel kokuyor kimsenin de içmesini istemiyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Yozgat Yeşilay Şubesi olarak Haydarbeyli köyündeki vatandaşlara sigarayı bıraktıkları için teşekkür belgesi veren Başkan Halil İbrahim Coşgun ise yaptığı açıklamada "Yeşilay bağımlılıklarla mücadele eden bir kuruluş. Yozgat Şubesi olarak biz de sigara, alkol, uyuşturucu gibi bağımlılıklarla mücadele ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın zaman zaman televizyonlarda sigara ile ilgili hassasiyetini biliyoruz. Haydarbeyli köyümüz bu hassasiyete uyarak topluca sigara içenlerin tamamı kendi aralarında karar vererek sigarayı bıraktılar. Böyle olunca biz de Yeşilay Şubesi olarak vatandaşlarımıza teşekkür belgesi verdik. Kendilerine sigara konusunda göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı bütün teşekkür ediyorum. İnşallah bu köylerimizin sayısı Yozgat’ta ve ülkemizde gittikçe artar. Sigaradan hep beraber kurtuluruz" dedi. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI