radyobir
radyobir

Bu köyün girişi var çıkışı yok!..

Mudanya yolu üzerindeki Çağrışan köyünde Cavit Çağlar, Turan Tayan ve Bursa iş dünyasından bir çok önemli isim ikamet ediyor. Köylüler ise bu kadar önemli konumdaki köylerinin giriş yolunun olup çıkış yolunun olmaması karşısında ne yapacaklarını bilmiyor.

11 Temmuz 2014 12:09 | Kategori: Yaşam

Türkiye'nin en kaliteli üzümlerinin de yetiştiği Çağrışan köylüleri, hasat zamanı üzüm nakliyatı için gelen kamyonların çıkacak yol bulamayınca trafiği tehlikeye düşürdüğünü ifade ediyor.

YOLUN KARŞISINA GEÇMEK İÇİN SU KANALINI KULLANIYORLAR

İki yıl önce yenilenen Bursa-Mudanya yolunda Çağlayan köyünün çıkış yolu iptal edildi. Köylüler Bursa-Mudanya yoluna çıkmak için su kanalını kullanmak zorunda kalırken, tünel şeklindeki su kanalından traktör ve büyük araçlar ise geçemiyor. Ayrıca kaza meydana gelmesi üzerine jandarma ekipleri su kanalının kullanılmasına engel oluyor. Kanalı kullanan araçlara ceza kesiliyor.
Çağrışan Köyü Muhtarı Ahmet Gün, "Köyümüzde 2 bin 770 nüfus olmakla birlikte, 4 tane kolej, bin 600 villa, 50 adet işletme ve yeni yapılan iş yerleri var. Ama köyümüze giren çıkamıyor. Bilmeyenler çıkış olarak geliş istikametini kullanıyor. Biz çıkış yolu olarak özel mülk olan benzin istasyonunu ve su kanalını kullanıyoruz. Köyümüzde eski bakanlardan Cavit Çağlar, Turan Tayan ve bir çok bürokrat ikamet etmekte. Buna rağmen biz sorunumuzu çözemiyoruz" dedi.
Yetkililerin bu meseleye acilen çare bulmasını isteyen köylüler, "Ağustos ayında üzüm ve incir hasat ediyoruz. Mahsul almak için her gün kamyonlar geliyor. Ancak köyün çıkışını bulamıyorlar" diye konuştu. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI