radyobir
radyobir

Buca'da tehlikeli yangın!.. Sabotaj iddiası!..

İzmir Buca'da bilinmeyen nedenle ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Çok geniş bir alanın etkilendiği yangında bir ev yanarak kül olurken, merkez ve çevre ilçelerindeki tüm yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yoğun çabalarına rağmen hızla yayılan alevlerin NATO'ya ait askeri alana doğru yayıldığı ve cephaneliğe doğru ilerlediği belirtildi

24 Temmuz 2016 22:41 | Kategori: Yaşam

İzmir’in Buca ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Çok geniş bir alanda etkili olan ve bir evin yanarak kül olduğu yangınla ilgili söndürme çalışmaları sürdürülüyor.

Buca ilçesindeki ormanlık alanda akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangında alevlerin arasında kalan bir ev tamamen yandı. Yangını İzmir Orman İşletmle Müdürlüğü’nden arazözlerin yanısı sıra yüzlerce orman işçisi ile çevre ilçelerdeki itfaiye ekipleri ile karadan müdahale edilirken, 4 yangın söndürme helikopteri ile 2 yangın söndürme uçağı da havadan takviye verdi.

CEPHANELİĞE YAKLAŞIYOR

Ekiplerin yoğun çabalarına rağmen hızla yayılan alevlerin NATO’ya ait askeri alana doğru yayıldığı ve cephaneliğe doğru ilerlediği belirtildi.

Alevlerin tehdit ettiği ve bahçesine kadar ulaştığı Buca Huzurevi Bakım ve Rehabiltasyon merkezi tahliye edilmeye başlandı. Havanın kararmasıyla uçak ve helikopterler çalışmalarını durdururken, bölgeyeçok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi.

SABOTAJ ŞÜPHESİ

Edinilen bilgiye göre, Buca ilçesinde bir parkta çıkan ve NATO askeri bölgesine sıçrayan yangın, yaklaşık 5 saattir devam ediyor. Yangına, itfaiye ekipleri ve helikopterler müdahale ediyor. Öte yandan, yangının Buca Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yakın bir mevkide çıkması üzerine binadaki yaşlılar da tahliye edildi. Huzurevinin önünde ambulanslar da hazır bekletildi. Emniyetin, yangınla ilgili sabotaj ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi.

BURSA'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi’nde, bir uçan balon imalathanesinde helyum gazının alev alması sonucu yangın çıktı. Hızla yayılan ve çevresindeki işyerine de sıçrayan, zaman zaman helyum tüplerinin de patlaması nedeniyle korkuya neden olan yangın, 2 saat sonra kontrol altına alındı.

Merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi Tabakhaneler bölgesinde bulunan Turgay Pakyürek’e ait uçan balon imalathanesinde saat 19.00 sıralarında yangın çıktı.

İmalathanede bulunan çok sayıda helyum gazı tüpü infilak etti. Hızla yayılan yangın, bir kereste deposu ile lastik tamir atölyesine de sıçradı. Patlamalar nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşarken yangın nedeniyle şehir merkezinin üzerini kara bulutlar kapladı.

Bursa Büyükşehir İtfaiye ekiplerinin yanısıra çevre ilçe itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, bölgeye ambulanslar sevk edildi.

Polis ekipleri Merinos Kavşağı’ndan itibaren Mudanya yolu gidiş istikametini trafiğe kapatırken bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

YOĞUN DUMAN NEDENİYLE BURSARAY SEFERLERİ DURDURULDU

Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi Soğanlı Mahallesi’ndeki bir uçan balon atölyesinde helyum gazı tüpünün patlaması sonucu başlayan yangın devam ediyor. Bitişikteki eski lastik deposu ve kereste imalathanesine de sıçrayarak genişleyen yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Yangından yayılan yoğun duman nedeniyle Bursa- İzmir Karayolu’nun trafiğe kapatılmasının ardından kent içi ulaşımı sağlayan Bursaray seferleri de durduruldu.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Uçan balon atöylesinde helyum gazlarının patlamasıyla başlayan ve bitişikteki iki atölyeye de sıçrayan yangının büyümesiyle yetersiz kalan itfaiye ekiplerine, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait yangın arazözleri gelerek destek verdi. Bölgeye AFAD, AKUT, UMKE ve NAK ekipleri de sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin 2 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alınabildi. Ekiplerin olay yerinde soğutma çalışmaları devam ediyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI