radyobir
radyobir

Buharlı düzleştirici

Yaklaşık 300 yıldır hayatımızda olan ütü, bugün geçirdiği teknolojik evrimlerle elbise kırışıklığını gidermekle kalmıyor, sağlığımızı tehdit eden bakterileri de temizlemeye yarıyor.

21 Eylül 2018 11:38 | Kategori: Yaşam

Elbiseleri ütülemek için 17. yüzyıl başlarında ısıtılmış ağır taşlar kullanılırken sonraki yıllarda bunun yerini demir kullanımı aldı. Ocaklarda ısıtılarak kullanılan ütüler, zamanla kor ve kömür ile ısıtılan içi oyuk ütülerle yer değiştirdi. Teknolojinin gelişmesi ile de elektrikli ve son derece modern ütüler bugün hayatımızda. Öte yandan birçok insan, ütülemenin kırışıklık gidermenin ötesindeki yararlarını bilmiyor. Oysa ütüler, aslında buhar ve basınç sayesinde kıyafetleri ve iç çamaşırları bakterilerden koruyarak sağlığımız açısından oldukça yararlı bir görevi de yerine getiriyor.  Evlerimizde sandığımızdan çok daha fazla bakteri var. Hepimiz, evimizi ve eşyalarımızı çeşitli bakterilerden oluşan bir mikroorganizma ailesi ile paylaşıyoruz. Bu mikroorganizmaları da çoğu zaman kıyafetlerimizle ve ellerimizle eve kendimiz taşıyoruz. Bu canlılar, kıyafetlerimizden yastıklara, çarşaf ve nevresimlere kadar da kısa sürede yayılıyor. Bakteri ve akarlar, birçok rahatsızlığa sebep olmakla birlikte yarattıkları hastalıkların başında da alerji ve astım gibi sorunlar geliyor. 

Singer buharlı düzleştiricileri ile hem kırışıklıklara hem de bakteri ve akarlara meydan okuyor. Örneğin, SteamWorksTM Classic Buharlı Düzleştirici ürünü, kusursuz ütüleme özelliğinin yanı sıra geniş su haznesi sayesinde 60 dakika boyunca kesintisiz buhar vererek, tıpkı bir hava nemlendirme cihazı gibi odanızın havasını nemlendirebiliyor. Uzun buhar hortumu ile çocuklarınızın yataklarının, çarşaflarının ve yastıklarının her köşesine ulaşarak hızlı ve güvenli bir şekilde günlük sterilizasyon yapmanıza yardımcı oluyor. Ürün; yatağınızda, çarşafınızda, yastığınızda ve giysilerinizde bulunan zararlı akarlar, bakteriler ve benzerlerini yok ediyor. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI