radyobir
radyobir

Bulgaristan sınırında TIR kuyruğu

Bulgaristan Kapitan Andreeovo ve Lesovo Sınır Kapıları'nda geçişleri sağlayan bilgisayar sistemi çökmesi nedeniyle, Kapıkule'de 13 Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 7 kilometre TIR kuyruğu oluştu. Bir TIR şöforü maduriyetlerinin sebebinin geçiş belgesi olarak bilinen dozvola sorunundan kaynaklandığını belirtti. Dozvola'yı almak için iki tarafın ücretler konusunda anlaşamadığı belirtiliyor.

03 Ekim 2015 20:36 | Kategori:

Yetkililer Bulgaristan Sınır Kapıları’nda geçişleri sağlayan bilgisayar sistemlerinin çökmesi nedeniyle 3 gündür sorun yaşandığını, kuyruğun bu yüzden oluştuğunu bildirdiler. Yüklediği ihracat yükünü Polonya’ya götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı’nda kuyruğa giren Fevzi Karasalioğlu, Bulgaristan tarafından Türkiye'ye girişte bir sıkıntının olmadığını belirterek, "İki ülke sorunları bir türlü bir çözüme kavuşturamadı. Bazen Bulgar tarafından misilleme yapılıyor, bazen Türk tarafından. Ayrıca iki ülke arasında dozvola sorunu var. Bu mağduriyeti TIR şoförleri çekiyor. Biz cebimizdeki paraları yollarda harcıyoruz. Evimize para götüremiyoruz” dedi.

SURİYELİLER YÜZÜNDEN UYUYAMIYORUZ

Türkiye'den Polanya'ya bakliyat götüren tır şoförü Revayet Avcıoğlu, 22 saattir sıra beklediğini söyledi. Kuyruğun neden olduğunu ilişkin bir bilgisinin olmadığını aktaran Avcıoğlu, "Hiç kimsenin bir şey söylediği yok. Uyku uyuyamadık. Suriyeliler TIR’a binmeye çalışıyor. Biraz uykuya daldığımızda TIR’ın dorsesine merdivenle çıkıyor, çadırı kesiyorlar ve içeri giriyorlar. Yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI