radyobir
radyobir

Bunaltıcı sıcaklar başladı!..

Ege ve Akdeniz'te bunaltıcı sıcaklar kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Meteoroloji, yüksek sıcaklığa karşı vatandaşların tedbirli olması yönünde uyardı. Marmara'da ise havanın yarından itibaren yağış olacağı açıklandı. Hem sıcaklara hem yağışlara karşı şemsiye tedbirin kaçınılmaz oldu.

18 Haziran 2014 11:54 | Kategori:

İzmir’de sıcaklardan sadece kentte yaşayan vatandaşlar değil turizm sezonunun açılması ile birlikte turistler de etkileniyor. Alsancak Limanı’nda lüks gemilerden inen turistler beklemedikleri bir sıcak hava ile karşılaştı. 34 dereceye ulaşan sıcaktan kimisi başında şapka elinde şemsiye ile güneşten korunurken birçok aile de çocuk arabalarının üzerine şemsiye açtı, çocukları güneşten korumak için üzerlerine örtü örttü.  Liman çevresinde kimi gençler de yüzlerini üzerindeki tişörtlerle kapatarak çimlerin üzerinde yorgunluk atmaya çalıştı.

SICAKLIK UYARISI

Meteoroloji Antalya ve bazı ilçelerinde hava sıcaklığının artacağı belirtilerek, vatandaşların yüksek sıcaklığa karşı tedbirli olmaları istendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Batı Akdeniz bölgesinde hava sıcaklığı 1 ila 3 derece artacak. Hava sıcaklığının Antalya merkezde 37, Serik'te 39, Aksu, Kepez, Döşemealtı ve Manavgat'ta 38 derece olması bekleniyor.
Artacak hava sıcaklığından olumsuz etkilenilmemesi için vatandaşların tedbirli olmaları istendi. Denizlerde ise Kaş ile Kumluca arasında fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Rüzgar kuzey batıdan, öğleden sonra Kaş ile Kumluca arasında batıdan, Kumluca ile Anamur arasında güneybatıdan 3 ila 5, Kaş ile Kumluca açıklarında ise 6 ila 7 kuvvetinde esecek.  Kaş ile Kumluca açıklarında dalga yüksekliğinin 3 ila 4 metre arasında olacağı tahmin ediliyor.

HAFTA SONU YAĞMURLU OLACAK

Meteoroloji, Marmara'da havanın bugünün parçalı bulutlu olacağını, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ'ın kuzey kesimleri ile öğle saatlerinde İstanbul'un batı ilçeleri ve Sakarya'nın güney ve doğu kesimlerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceğini belirtti. İstanbul'da yarın ve cuma günü havanın sağanak yağışlı hafta sonu ise gök gürültü sağanak yağışlı olacağı açıklandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI