radyobir
radyobir

Bundesliga mayıs ortası başlıyor

Almanya'da Kovid-19 önlemleri kapsamında askıya alınan 1. ve 2. futbol ligleri, mayısın ikinci yarısında seyircisiz olarak yeniden başlatılacak.

07 Mayıs 2020 05:00 | Kategori: SPOR

Hem Almanya'daki hem de dünyadaki futbolseverlerin merak ettiği soruya Başbakan Angela Merkel yanıt verdi.

Eyalet yönetimleriyle toplantının ardından koronavirüs pandemisi nedeniyle alınan önlemlerin gevşetilmesiyle ilgili açıklama yapan şansölye, mart ortasında askıya alınan Bundesliga'nın mayıs ortası yeniden başlayabileceğini duyurdu.

Reuters'in bilgi aldığı kaynaklar, hükümetle eyalet yönetimlerinin ikinci lig konumundaki 2. Bundesliga'da da maçlarının başlayabileceği konusunda uzlaştıklarını söyledi.

Ancak maçlar seyircisiz oynanacak.

Kaynaklar, tüm maçların seyircisiz oynanacağını ve birinci ile ikinci ligin tam başlama tarihlerinin Alman Futbol Ligi'nin (DFL) tarafından belirleceğini belirtti.

DFL, yarın 36 üye kulüple toplantı yapmasının ardından basın toplantısı düzenleyerek alınan kararları paylaşacak.

Mayıs ortası yeniden başlaması halinde, Bundesliga, Avrupa'nın en üst düzey 5 ligi içinde koronavirüs pandemisi molasından geri dönen ilki olacak. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI