radyobir
radyobir

Bursa'da camiyi satılığa çıkardılar

Bursa'da belediye, cami yaptırmak isteyen 5 arkadaşa arsa tahsis etti. Ancak camiyi bitirmek için yeterli para bulunamadı. 3.5 milyon TL masrafı kalan cami satışa çıkarıldı.

01 Kasım 2017 05:54 | Kategori: Yaşam

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Ticaret Merkezi'ne, 5 arkadaş 2009'da cami yaptırmak istedi. Bunun için dernek kuran arkadaşlar, belediyeden arazi tahsis edip caminin inşaatına başladı. Dernek, 7 yılda, 2.5 milyon lira toplayarak, 3.500 metrekare inşaat alanı olan caminin kabasını tamamladı. Ticaret merkezinde bulunan 1300 esnafı ziyaret eden dernek yöneticileri, inşaatı bitirmek için parayı toplayamayınca, camiyi satılığa çıkardı.



​'ALAN AHİRETİNİ KURTARIR'

Bitmemiş cami için 13 milyon lira talep eden dernek yöneticilerinden Halil Sağol, "Bugüne kadar 2.5 milyon lira topladık. 3.5 milyon liraya daha ihtiyaç var. ‘Satılık' levhasını gören 105 kişi aradı. Bunlar, ‘Cami satılır mı?' diye tepki veriyor. ‘Cami satılır' kardeşim. Bu camiyi alan hem ahiretini kurtarır hem de dünyasını kurtarır'' diye konuştu.



'3 CİDDİ ALICIYLA GÖRÜŞÜLÜYOR'

Dernek yöneticisi Halil Sağol, "Şu anda ciddi olarak 3 alıcı var. Caminin ne olacağı alanın kendi insafına kalmış. Cami mi yapar, depo mu yapar orasını bilemem. Caminin 3.500 metrekare inşaat alanı var. Alacaklar gelsin görüşelim" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI