radyobir
radyobir

Büyükelçiler belli oldu

İsrail'in Türkiye'ye büyükelçi olarak Eitan Naeh'ı atadığı bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkiye'nin Tel Aviv büyükelçiliğine Başbakan danışmanı Kemal Ökem'in atanacağını açıkladı.

16 Kasım 2016 13:51 | Kategori: Dış Politika

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Emmanuel Nahson, Eitan Naeh'ın Ankara'ya büyükelçi olarak atandığını söyledi. Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliğine atayacağı isim de belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tel Aviv büyükelçiliğine Başbakan Danışmanı Kemal Ökem'in atanacağını açıkladı.

Türk Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgiye göre İsrailli büyükelçinin atama kararının İsrail Dışişleri Bakanlığı Atama Komisyonu tarafından onaylanmasının ardından Türkiye de Tel Aviv büyükelçisini atayacak.

Türkiye ile İsrail arasında 2010 yılında yaşanan Mavi Marmara krizinin ardından, iki ülke büyükelçilerini çekti. İsrail'in olayla ilgili özür dilemesi ve tazminat ödemeyi kabul etmesinin ardından ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik Haziran ayının sonunda anlaşma imzalanmıştı.

İsrail'in Ankara Maslahatgüzarı Amira Oron, Ağustos ayında "Normalleşmenin daha başındayız. İlişkilerimizi büyükelçilik seviyesine çıkardığımızda, iki ülke arasındaki faaliyetlerin çok daha artacağına inanıyorum." ifadelerini kullanmıştı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI