radyobir
radyobir

Büyüme rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre, Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.2 büyüdü.

10 Eylül 2018 10:42 | Kategori: Ekonomi

Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğindeki büyüme rakamları açıklandı. Buna göre ekonomi yüzde yüzde 5.2 büyüdü.

2017 yılının tamamındaki büyüme rakamı ise 7.4 olarak açıklandı. Geçen yılın aynı döneminde yüzde 5.4 olarak açıklanan büyüme rakamı, 2018'in ilk çeyreğinde ise yüzde 7.4 olmuştu.

TÜİK'in açıklamasına göre; yıllık bilançolara ve gelir tablolarına dayalı olarak üretim yöntemine göre hesaplanan bağımsız yıllık gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH), zincirlenmiş hacim endeksiyle 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 7.4 arttı.

Yerleşik hanehalklarının ve hanehalkına hizmet eden kâr amacı olmayan kuruluşların toplam tüketim harcamaları, ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6.3 arttı.

DEVLETİN TÜKETİM HARCAMALARI YÜZDE 7.2 ARTTI

Devletin tüketim harcamaları yüzde 7.2, gayrisafi sabit sermaye oluşumu yüzde 3.9 artış kaydetti. Mal ve hizmet ihracatı, ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4.5 ithalat ise yüzde 0.3 arttı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI