radyobir
radyobir

ByLock'u ölen babam kullanmış olabilir!..

Erzurum'da ByLock kullandığı iddiasıyla yargılanan bir FETÖ sanığı, "20 Ocak 2017'de ölen babam Memet P.'nin bu programı indirmiş olabileceğini düşünüyorum" diye savunma yaptı.

06 Ağustos 2017 13:32 | Kategori:

Erzurum’un Aşkale İlçesi’nde FETÖ’ye ait dershanede Fen Bilgisi öğretmenliği yapan, Artvin’de de yine örgüte ait yurtta çalışan Mustafa P., örgüt üyesi olduğu iddiasıyla geçen 8 Haziran’da tutuklandı. Örgütün gizli haberleşme programı ByLock’u 19 Mayıs 2015’te cep telefonuna indirdiği tespit edilen Mustafa P.’nin ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, Mustafa P.’nin Bank Asya’ya para yatırdığına yer verildi. İddianamede Mustafa P.’nin karakolda vermiş olduğu ifadesinde etkin pişmanlıktan faydalanmak istediği, ancak savcılıkta FETÖ üyesi olmadığını belirterek vazgeçtiği belirtildi.

‘KPSS’DE BAŞARISIZ OLUNCA FEM DERSHANESİ’NDE FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİ OLARAK GÖREV YAPTIM’

Cumhuriyet savcısına verdiği ifadesinde suçlamaları reddeden Mustafa P. kendini şöyle savundu: "Fetullah Gülen ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile hiç bir irtibatım yok. Üniversiteyi bitirdikten sonra KPSS’de başarısız olunca ve maddi durumum iyi olmadığından Erzurum’un Aşkale İlçesi’ndeki Fem Dershanesi’nde bir yıl boyunca Fen Bilgisi öğretmeni olarak görev yaptım. Dershane yöneticileri ile anlaşamadım, KPSS sınavına da hazırlandığım için buradan ayrıldım. O yıl girdiğim KPSS’yi kazanamayınca işsiz kaldım. Babamın arkadaşı Davut’un referansı ile örgütün Artvin’deki yurdunda 7 ay daha görev yaptım. Buradan ayrıldım ve yine KPSS’ye çalıştım. Yine kazanamayınca kardeşlerimle birlikte çiftçilik yapmaya başladım. 2014 yılında açtırdığım Bank Asya’daki hesabımı aktif olarak kullanmıyordum. Hayatım boyunca bu hesabı bir kez kullandım. 3 günlüğüne memleketten gelen hayvancılık parası 5000 TL’yi çalınmaması için buraya yatırdım. ByLock’u hiç kullanmadım, nasıl bir program olduğunu dahi bilmiyorum. 20 Ocak 2017’de ölen babam Memet P. tarafından bu programın indirilmiş olabileceğini düşünüyorum. Çünkü babam, bana arkadaşı Davut ile bir program üzerinden mesajlaştığını ve konuştuğunu söylemişti. Bu program ByLock olabilir.”

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI