radyobir
radyobir

Çalıntı 1967 model Jaguar 46 yıl sonra bulundu

ABD'nin Miami kentinde yaşayan 82 yaşındaki Ivan Schneider, 46 yıl önce çalınan 1967 model Jaguar'ına nihayet kavuşuyor.

19 Eylül 2014 13:55 | Kategori:

On yıllarca kayıp Jaguar'dan ses çıkmadı ama, bu yılın Haziran'ında gemiyle Hollanda'ya gönderilen eski otomobillerin rutin kontrolü sırasında kime ait olduğu farkedildi. 1968 yılında genç bir avukat olan Schneider'ın pırıl pırıl Jaguar XK-E Cabrio'su, New York'taki apartmanının önünden çalınmıştı.
Schneider, otomobilinin bulunmasının bir mucize olduğunu belirtiyor.
Jaguar Cabrio şimdi Amerika'ya geri döndü ama henüz asıl sahibine kavuşamadı. Schneider, paslanmış halde ve çiziklerle dolu otomobilini tamir ettirmeyi planlıyor.
Yetkililer otomobilin değerinin, içinde bulunduğu kötü durum yüzünden sadece 23.600 dolar olduğunu belirtiyor.
Ivan Schneider ise, otomobili ilk gördüğü anda vurulduğunu anlatıyor. "Hep söylerdim, en güzeli oydu." diyen Schneider, 67 model Jaguar'ını Pazar gezmelerinde kullanacağını söylüyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI