radyobir
radyobir

Can Baba hayatını kaybetti

70'li yıllarda TRT'de sunduğu "Güne Bakış" adlı haber programıyla yepyeni bir akım yaratan Can Akbel 81 yaşında hayata veda etti.

22 Şubat 2015 18:54 | Kategori: Medya

1953 yılında Ankara Radyosu'nda spiker olarak göreve başlayan Can Akbel, Köln'de Federal Basın Dairesi ve Almanya'nın Sesi Radyosu'nda çalıştıktan sonra, kurucusu olduğu WDR Türkçe Bölümü'nde Yayın Müdürlüğü yaptı. 1968 yılında deneme yayınına başlayan TRT Televizyonu'nda redaktör spiker olarak çalıştı.

70'li yıllardan itibaren yıllarca hazırlayıp sunduğu "Güne Bakış" adlı haber programı, haber sunumunda yeni bir dil yarattı ve Türk halkı tarafından çok sevildi. Bugünkü gece haberlerinin başlangıcını oluşturdu.  

1999 yılında emekli olan Can Akbel, Bahçeşehir Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Radyo-TV Sinema Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak deneyimlerini genç nesillere aktardı. 
 
CENAZE YARIN

Can Akbel'in cenazesi, yarın saat 13.30'da Harbiye'deki TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde yapılacak törenin ardından, Bebek Camii'nde ikindi vakti kılınacak namazdan sonra Çengelköy Mezarlığı'na defnedilecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI