radyobir
radyobir

Can Çakmur'la prömiyer heyecanı

CSO ADA ANKARA Oda Müziği ve Resital Serisi, 12 Aralık'ta dünya çapında başarılarıyla adından söz ettiren piyanist Can Çakmur'u ağırlıyor. Çakmur; Liszt, Schubert, Chopin ve Bach'ın eserlerinin yanında Alman-Fransız besteci Eric Domenech'in kendisine ithaf ettiği "Schwanengesang için Prelüd" eserinin Türkiye prömiyerini gerçekleştireceği bir programla CSO ADA ANKARA'ya konuk oluyor.

08 Aralık 2022 10:19 | Kategori: Kültür & Sanat

Genç yaşta kazandığı dünya çapında başarılarıyla Türkiye’nin gururu olarak görülen Can Çakmur, resitallerinde dinleyenleri büyülerken; Crescendo, Gramophone, Pizzicato gibi Avrupa’nın önde gelen müzik yayınlarında da adından övgüyle söz ettiriyor. Wigmore Hall, Eindhoven Muziekgebouw, Salle Cortot Paris, Muza Kawasaki Hall gibi dünya çapında prestijli pek çok salonda konser veren genç piyanist, CSO ADA ANKARA’da vereceği konserde bir ilk ile müzikseverlerin karşısına çıkıyor.

Bu müthiş konserde Can Çakmur, Alman-Fransız besteci Eric Domenech’in kendisine ithaf ettiği "Schwanengesang için Prelüd” eserinin Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek. Domenech’in eserinin ardından uluslararası basında büyük övgü toplayan, Fransız klasik müzik dergisi Diapason’dan Diapason D'or alan, International Piano dergisinin "Liszt’in dehasını bu derecede gözler önüne seren nadir albümlerden biri” olarak tanımladığı albümünden, Liszt’in uyarlamalarıyla Schubert’in Schwanengesang dizisinden şarkılar seslendirecek.

İkinci yarıda Liszt’in armonik açıdan en zengin parçalarından biri olan Bach ismi üzerine "Fantezi ve Füg” isimli eseri, Chopin’in İki İmpromptu’su ve 3. Scherzo’su ve Brahms’ın sırf sol el için uyarlamasıyla Bach’ın Re Minör Keman Partitası’ndan Chaccone’u yer alacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI