radyobir
radyobir

Canlı donörden rahim nakli...

ABD'de ilk kez canlı donörlerden, dört kadına rahim nakli yapıldı.

07 Ekim 2016 06:15 | Kategori: Sağlık

Teksas'ta Baylor Üniversitesi Tıp Merkezi'nde 14-22 Eylül'de yapılan nakillerin, İsveçli doktorlardan oluşan bir ekip tarafından gerçekleştirildiği bildirildi. Canlı donörden rahim naklinin üç kadın hastada başarılı olmadığı, nakledilen organların yeterince kan akışı sağlanamadığından ameliyatla çıkarıldığı, öte yandan dördüncü hastada şu ana kadar iyi sonuç alındığı belirtildi.

Bu hastaya yapılan testlerin, rahimde kan akışının iyi olduğunu gösterdiği, herhangi bir enfeksiyona ve vücudun organı reddettiğine dâir bulguya rastlanmadığı ifade edildi.  

Doktorlar, bu hastanın ABD'de canlı donörden alınan rahimle hamile kalarak doğum yapacak ilk kadın olmasını ümit ediyor.

İsveç'te 2014'te Gothenburg Üniversitesi ve Stockholm Tüp Bebek Ünitesi'nde görevli doktor Mats Brannstrom liderliğindeki ekibin rahim nakli yaptığı 36 yaşındaki kadın doğum yapmıştı.

Gothenburg Üniversitesi'nden doktorların, 2012'den bu yana dokuz kadına bu yöntemle rahim nakli yaptığı belirtiliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI