radyobir
radyobir

Çarptığı genci ıssız köy yoluna attı

Afyon'un Sinanpaşa İlçesi'nde 17 yaşındaki Aykut Bozkuş'a otomobiliyle çarpan ve alkollü olduğu iddia edilen sürücü 29 yaşındaki Barış T., yaralı genci hastaneye götürmek yerine dondurucu soğukta ıssız bir köy yolunda bırakıp kaçtı. Bozkuş'un saatler sonra cesedi bulunurken, gözaltına alınan Barış T.'nin, alkolün etkisinde olduğunu söyleyip, "Bilincim yerinde olmadığı için böyle bir şey yaptım. Çok pişmanım" dediği öğrenildi.

22 Şubat 2015 18:23 | Kategori:

Olay, 19 Şubat günü saat 22.30 sıralarında Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Ahmetpaşa Beldesi’nde meydana geldi. 03 RD 663 plakalı otomobiliyle Sinanpaşa’dan Afyonkarahisar merkeze giden Barış T., bir yakınını ziyaret ettikten sonra yaya olarak evine doğru giden Aykut Bozkuş’a çarptı. Çarpmanın etkisiyle yol kenarına savrulan Aykut Bozkuş, yaralandı. Yaralı genci otomobiline alan Barış T., Afyonkarahisar’a doğru yola çıktı. İddiaya göre alkollü sürücü Barış T., Aykut Bozkuş’u hastaneye götürmek yerine, Ahmetpaşa’ya 15 kilometre uzaklıktaki Garipçe Köyü yolu üzerinde yol kenarına terk edip, Sinanpaşa’daki evine döndü.

OLAY YERİNDE AYAKKABILARI BULUNDU

Cep telefonu kapalı olan Aykut Bozkuş’un eve dönmemesi üzerine endişelenen ailesi, çevrede aramaya başladı. Ahmetpaşa Beldesi yakınlarında görgü tanıklarının fren sesi duyduğunu söylemesi üzerine aynı gece olay yerine giden baba Şahin Bozkuş, Aykut’un ayakkabılarını buldu. Ayakkabıların birkaç metre yanında ise otomobile ait plakayı bulan baba Bozkuş, durumu Sinanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı’na bildirdi. 

OTOMOBİLDE KAN LEKELERİ

Yapılan incelemede plakanın Barış T.’nin otomobiline ait olduğu tespit edildi. Evine gelen jandarmaya kaza yapmadığını, plakasının nasıl düştüğünü bilmediğini söyleyen Barış T., otomobil ve evinin mahkeme kararı olmadan aranmasına izin vermedi. Nöbetçi mahkemeden arama kararı çıkaran jandarma, otomobilde kan lekeleri bulunca Barış T.’yi gözaltına aldı. İfade için jandarma karakoluna götürülen ve halen sorgusu süren Barış T., susma hakkını kullandı.

’BİLİNCİM YERİNDE DEĞİLDİ’

Emniyet ve jandarmanın her yerde aradığı Aykut Bozkuş’un cansız bedeni, 20 Şubat sabah saatlerinde Garipçe köylülerinin ihbarıyla bulundu. Üzeri kar kaplı cansız birinin yol kenarında yattığı haberini alan emniyet güçleri, cesedin Aykut Bozkuş’a ait olduğunu tespit etti. Ailesinin de teşhis ettiği Aykut Bozkuş, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından dün Ahmetpaşa’da toprağa verildi. 

Aykut Bozkuş’un cesedinin bulunması sonrası olayı itiraf eden Barış T., alkolün etkisinde olduğunu anlattı. Aykut Bozkuş’u hastaneye götürmek için otomobiline aldığını belirten Barış T. ifadesinde, "Bilincim yerinde olmadığı için böyle bir şey yaptım. Çok pişmanım" dedi.

ACILI BABA İDAM İSTEDİ

Oğlunun ölümünü güçlükle anlatan Şahin Bozkuş, olanlara inanamadığını söyledi. Bir kazazedenin hastane yerine, uzak ve ıssız bir yol kenarına atılmasının insanlık dışı olduğunu kaydeden Bozkuş, "Oğluma sarhoş bir sürücü çarpmış. Olay yerinden aracına alarak, hastane yerine boş bir araziye götürmüş. Benim çocuğumu öldürmüş. Olay gecesi 25- 30 kişi köy köy, kasaba kasaba aradık. Aykut’u bütün gece aradık, fakat bulamadık. En sonunda jandarma çocuğumuzun boş bir araziye atılmış halde, ölü olarak bulunduğunu söyledi. Aykut 2 yaşında havale geçirdi. 15 yıldır Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde tedavi görüyordu. Bu yüzden okula da gitmiyordu. Ailece gecemizi, gündüzümüzü Aykut’u iyileştirmeye harcarken bu adam onu bizden aldı" dedi.

’KAZA DEĞİL CİNAYET’

Yaşananların Özgecan Aslan cinayetine benzediğini belirten Şahin Bozkuş, oğluna çarpan Barış T.’nin idam edilmesini istedi. Olayın kaza değil cinayet olduğunu savunan Bozkuş, şöyle dedi:

"Bir insan bu vahşeti yapamaz. Bu ikinci Özgecan olayıdır. Otopsi sonucunda beyin kanaması çıktı. Ama ben donarak da öldüğüne inanıyorum. Doktorlar hastaneye yetiştirilse kurtulabileceğini söyledi. Üniversite hastanesi olay yerine 15- 20 kilometre ama kurtarmak yerine boş arazide ölüme terk edildi. Bizim canımız yandı başkalarının yanmasın. İdam cezası gelsin ki bir daha böyle olmasın."

Diğer yandan, Burak T.’nin otomobilinin Aykut Bozkuş’a çarpma anı, Ahmetpaşa’da güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntüde, gence çarptıktan sonra otomobilden indiği görülen T., yaklaşık 5 dakika sonra olay yerinden ayrılıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI