radyobir
radyobir

Castro NATO üyelerini Nazilerle kıyasladı

Küba'nın devrimci lideri Fidel Castro Cubadebate internet yayın grubunda yayınlanan makalesinde NATO ülkeleri temsilcilerini Nazilerle kıyasladı.

02 Eylül 2014 11:35 | Kategori: Dünya

O ABD ve Avrupa ülkelerinin politikasının yakın bir zamanda çöküş ile sonuçlanacağını, dolar ve avronun ise yuan ve rubleye bağlı olduğuna inandığını belirtti.
Castro makalesinde "Hiç kimse şehirleri harap etme, çocukları öldürme, her yerde kıtlık ve ölüm saçma hakkına sahip değildir. 2.Dünya Savaşı sonrasında kurulan Birleşmiş Milletler Örgütü (BM) günümüzde "kocaman bir aldatmaca ve yanılma” olarak algılanmaktadır” ifadelerine yer vererek, acil sorunların tüm insanlığın yok olmasına neden olacak silahların kullanılacağı 3.Dünya Savaşı’nın çıkmasına neden olabileceği konusunda uyardı.
Küba devrimi lideri birçok kişinin NATO’nun Avrupa sözcülerinin Nazi subaylarının ifadeleri gibi düşüncelerini ifade eden açıklamalarını duyunca şaşırdığını vurguladı. O bununla beraber Adolf Hitler’in açgözlülüğün temelindeki imparatorluğun tarihteki utandırıcı bir sayfa haline geldiğini, şu anki NATO’nun saldırgan ve burjuva hükümetlerinin genişlemesinin de onları dünya çapında maskara haline getirdiğinin altını çizdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI