radyobir
radyobir

Çavuşoğlu: "Abdülhamid'in torunlarına vatandaşlık vermek isteriz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2. Abdülhamid'in Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan torunlarına Bakanlar Kurulu kararı ile vatandaşlık vermek için çalışacağını söyledi.

12 Şubat 2018 08:36 | Güncelleme :12 Şubat 2018 09:02 | Kategori:

Çavuşoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 2. Abdülhamid’in vefatının 100. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen anma etkinliklerine katılmak üzere İstanbul’da bulunan Osmanlı Hanedanı ailesiyle kahvaltıda bir araya geldi. 

Çavuşoğlu, Türk halkının Osmanlı ile gurur duyduğunu söyleyerek, "Biz Osmanlı ile onur duymayı babalarımızdan, ailemizden, dedelerimizden öğrendik. Türk halkının size, Osmanlı hanedanına negatif baktığını düşünmeyin. Bizler hiçbir zaman atalarımızdan, Osmanlı’dan utanmadık, onlarla her zaman gurur duyduk. Bundan sonra da atalarımızın açtığı yoldan gitmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diye konuştu.

Sultan Abdülhamid’in torunlarıyla bir araya gelmek için bundan sonra da programlar düzenleneceğini kaydeden Çavuşoğlu, "Vatandaşlık olmayanlara da vatandaşlık vermek isteriz. Türk vatandaşlığı olmayan ama almak isteyen biri varsa elbette Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda, bu konuyla bizzat ilgileneceğim” ifadelerini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI