radyobir
radyobir

Çavuşoğlu: "S-400 anlaşması tamamlandı, iptal edemeyiz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada S-400 anlaşmasına ilişkin, "Mevcut anlaşma tamamlandı, bunu iptal edemem" dediği bildirildi.

21 Kasım 2018 08:07 | Kategori: Dış Politika

İngiliz Reuters haber ajansına göre Çavuşoğlu, ABD ziyareti çerçevesinde yaptığı ziyaretin ardından Washington'da gazetecilere yönelik açıklamasında, "Mevcut anlaşma tamamlandı, bunu iptal edemem. Fakat daha fazla hava savunmasına ihtiyacım var ve bunu müttefiklerimden almayı tercih ederim" dedi.

Çavuşoğlu daha önce yaptığı bir açıklamada da "Biz S-400'leri aldık, nokta. Bundan sonra bunun tartışması olmaz. Acil ihtiyacımız var, aldık. Biz alırken de özellikle NATO'ya ve müttefiklerimize yönelik tehdit oluşturmaması içinde gerekli hassasiyeti gösterdik. Müttefiklerimiz bize satsaydı onlardan alırdık. Bırakın bize satmayı, biliyorsunuz sınırımızdaki bataryaları bile zamanında çektiler. Dolayısıyla Biz hava sahamızı korumak zorundayız. Kendimizi, milletimiz ve toprağımızı korumak bizim asli görevimiz" demişti.

Türkiye ile Rusya arasında Aralık 2017'de Rus hava sistemleri S-400'ler için anlaşma imzalanmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI