radyobir
radyobir

Çello ve kemanın parlayan yıldızları

İş Sanat'ın Millî Reasürans'ta düzenlediği Parlayan Yıldızlar konser serisinin mart ayındaki konukları genç ve yetenekli sanatçılar Selin Nardemir (çello) ve Muhammedjan Sharipov (keman) olacak.

13 Mart 2017 15:36 | Kategori: Kültür & Sanat

1993 yılında İstanbul’da doğan Selin Nardemir, çello eğitimine 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Sevil Gökdağ ile başladı. İlk orkestra deneyimini Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ile yaşayan Nardemir, 2016 yılında Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Cihat Aşkın Ensemble grubuna dahil oldu.Lise ve üniversite eğitimini okul birincisi olarak bitiren ve Türk Eğitim Vakfı üstün başarı bursiyeri olan Nardemir, yüksek lisans eğitimine yine Prof. Sevil Gökdağ’ın çello sınıfında devam ediyor.

1994 Taşkent doğumlu Muhammedjan Sharipov, keman çalışmalarına 7 yaşında başladı. 2003 yılında Antalya Devlet Konservatuvarı’na, 2009 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık Lisesi’ne girdi. 2015 Romanya Remember Enescu Uluslararası Keman Yarışması’nda birincilik ödülüne layık görülen Sharipov, eğitimini Salzburg Mozarteum Üniversitesi’nde Prof. Harald Herzl’in sınıfında sürdürüyor.

Nardemir ve Sharipov’un özel hazırladıkları repertuvar ile dinleyicilerine enstrüman hakimiyetlerini sergileyecekleri konser 27 Mart 2017, Pazartesi akşamı saat 20.30’da gerçekleşecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI