radyobir
radyobir

Cengiz Ünder Roma ile anlaştı

Süper Lig'de beklenen transfer gerçekleşti. Yeteneğiyle ve oynadığı futbolla kısa sürede milli takıma yükselen Başakşehir'in gözbebeği Cengiz Ünder, Serie A devi Roma ile anlaştı! Her şey ıslak imzalara kaldı!

13 Temmuz 2017 08:11 | Kategori:

Genç futbolcunun geldiği nokta, bu toprakların bir başarı hikayesi... Altınordu, 15 yaşında Bucaspor’dan amatörken aldığı Cengiz’i 3 yıl sonra 640 bin Euro’ya Medipol Başakşehir’e gönderdi. Başakşehir genç oyuncuyu geliştirdi ve şimdi tam 23.5 katına AS Roma’ya satıyor.

Yeteneği ve oynadığı futbolla kısa sürede A Milli Takım’a kadar yükselen, Medipol Başakşehir’in genç yıldızı Cengiz Ünder, Serie A’nın dev kulüplerinden AS Roma’ya transfer olmak üzere. İki kulüp 15 milyon Euro bonservis bedeli için anlaşırken iş sadece ıslak imzaya kaldı.

Roma ile beş yıllık sözleşme imzalaması beklenen 19 yaşındaki oyuncunun yeni kulübünden yıllık 1.5 milyon Euro alacağı öğrenildi. Roma Teknik Direktörü Eusebio Di Francesco’nun ısrarla istediği Cengiz kısa zamanda İtalya’ya giderek sağlık kontrollerinden geçecek, akabinde resmi sözleşmeye imza atacak.

Medipol Başakşehir Kulübü böylece geçen sezon başında TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu’dan 640 bin Euro’ya aldığı genç orta saha oyuncusunun değerini 1 sezonda 23.5 kat artırarak satmayı başardı. Yarın 20 yaşına basacak olan oyuncu böylece Spor Toto Süper Lig’den yurt dışına en yüksek bedelle transfer olan Türk oyuncu olarak tarihe geçti.

Başarılı oyuncuya Premier Lig ekibi Manchester City de talip olmuş ancak taraflar arasında süren uzun görüşme sonucunda anlaşma sağlanamamıştı. Başakşehir, City ile görüşmelerde de 15 milyon Euro bedelde ısrar etmiş ancak İngiliz temsilcisi bu rakama çıkmayınca transfer gerçekleşmemişti.

Cengiz böylece AS Roma’nın bu sezonki dokuzuncu ve en pahalı transferi olacak. Salah’ı Liverpool’a 42, Rüdiger’i Chelsea’ye 35, Paredes’i de Zenit’e 23 milyon Euro’ya satarak kasasını dolduran İtalyan ekibi Cengiz’den önce bu sezon en yüksek bonservis bedelini Rick Karsdorp için ödemişti. Hollandalı sağ bek için Feyenoord’a 14 milyon Euro veren Roma ayrıca Torino’dan sağ bek Bruno Peres’i 12.5 milyon, Sassuolo’dan orta saha Pellegrini’yi de 10 milyon Euro’ya transfer etmişti. Roma’nın yeni yıldızı olmaya aday Cengiz geçen sezon Başakşehir’de 43 maçta oynayıp 9 gol, 8 asistle oynamış, A Milli Takım’da da 2 iki kez ağları sarsmıştı.

Cengiz bu transfer rakamıyla Türkiye'den en çok bonservis ile Avrupa'ya giden Türk futbolcu olma unvanını Arda Turan'dan aldı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI