radyobir
radyobir

Cezaevine giderken Trump'a yüklendi

Başkan Donald Trump'ın eski avukatı Michael Cohen 3 yıllık cezasını çekmek için federal cezaevine girmeden önce gazetecilere kısa bir açıklamada bulundu ve Trump'a yüklendi.

07 Mayıs 2019 07:23 | Güncelleme :07 Mayıs 2019 08:27 | Kategori: Dünya

Yaşadığı binadan cezaevine gitmek için çıktığı sırada konuşan Cohen, "umarım ailem ve arkadaşlarımla tekrar biraraya geldiğimde ülke yabancı düşmanlığının, adaletsizliğin ve yalanların yönetiminde olmadığı bir yer olur” dedi. Cohen, daha anlatacak çok şeyin olduğunu söyledi ve gerçeği paylaşabileceği günü dört gözle beklediğini söyledi.

Cohen, 3 yıllık cezasını New York’un 110 km kuzeybatısında Otisville’deki Federal Islah Enstitüsü’nde çekecek. Cohen, iki kadına sus payı ödenmesindeki payı ve Kongre’ye yalan söylemek suçlarından ceza almıştı.

Cohen’in cezaevi güvenliğin en düşük düzeyde tutulduğu bölümde cezasını geçirmesi bekleniyor.

52 yaşındaki Cohen 10 yıldan fazla süre Başkan Donald Trump’ın avukatlığını yaptı.

Trump’la Cohen arasındaki ilişki Federal Soruşturma Bürosu FBI görevlilerinin Cohen’in ofisiyle otel odasına baskın düzenlemesinin ardından kötüleşmeye başlamıştı. Baskınlar özel yetkili savcı Robert Mueller’ın Rusya soruşturması kapsamında düzenlenmişti.

Baskınlar sırasında elde edilen bilgiler Cohen’e suçlamalar yöneltilmesine neden olmuş ve bu da Trump’la ilişkilerinin kopmasına kadar uzanmıştı.

Cohen, 2018 yılının Temmuz ayında ABC televizyonuna ailesine ve ülkesine bağlılığını Başkan’ın önünde gördüğünü söyleyerek Trump’la bağlarını koparmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI