radyobir
radyobir

Cezayir'de uçak düştü, 257 asker öldü!..

Cezayir'e ait bir askeri uçağın Boufarik'taki askeri üs yakınlarında düştüğü açıklandı. Kazada 257 kişinin öldüğü açıklandı.

11 Nisan 2018 12:07 | Güncelleme :11 Nisan 2018 14:41 | Kategori: Dünya

Askeri kargo uçağının başkent Cezayir'e 30 km uzaklıktaki Blida bölgesinde bulunan Boufarik kasabasındaki askeri üs yakınlarındaki tarım arazisine düştüğü açıklandı.



Ülkenin güneybatısındaki Bechar'a gitmeye hazırlanan Sovyet yapımı 'Ilyushin-76' model uçağın kalkıştan birkaç dakika sonra yere çakıldığı belirtildi.

Ülkenin güneybatısındaki Bechar'a gitmeye hazırlanan Sovyet yapımı 'Ilyushin-76' model uçağın kalkıştan birkaç dakika sonra yere çakıldığı belirtildi.



KAZANIN NEDENİ BİLİNMİYOR

Kazanın nedeni henüz bilinmiyor. Cezayir Savunma Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

ÖLENLER ARASINDA POLISARIO HAREKETİ MENSUPLARI DA VAR

İktidardaki FLN partisinden bir üye Ennahar TV'ye yaptığı açıklamada ölen 257 kişi arasında arasında Batı Sahra'nın bağımsızlığı için savaşan Polisario hareketine mensup 26 kişinin de olduğunu söyledi.

Batı Sahra üzerinde Fas da hak iddia ediyor.

Uçağın düşmeseydi Cezayir'in Batı Sahra sınırındaki Tinduf'a gideceği açıklandı.

Tinduf'ta Batı Sahra'daki kriz nedeniyle ülkeye gelmiş olan çoğu Polisario destekçisi binlerce sığınmacı bulunuyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI