radyobir
radyobir

Cezayir'de ana muhalefet, hükümete katılma kararı aldı

Cezayir'deki İslami eğilimli ana muhalefet partisi Barış Toplumu Hareketi (MSP), yeni bir kabine kurulması veya yeniden seçimlere gidilmesi durumunda hükümete katılabileceklerini duyurdu.

22 Mart 2023 07:34 | Güncelleme :22 Mart 2023 08:39 | Kategori: Afrika

MSP’nin yeni Genel Başkanı Abdulaali Hassani Şerif, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, hükümette yer alabileceklerini söyledi.

Hükümete katılma şartlarının ülkenin içinden geçtiği koşullara bağlı olduğuna dikkati çeken Şerif, bunun Şura Konseyi başta olmak üzere partinin üst kurullarının onayına bağlı olduğunu kaydetti.

Cezayir’de seçimlerin düzenlenmesi ya da hükümette herhangi bir değişikliğe gidilmesi durumunda hükümete katılabileceklerini vurgulayan Şerif, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun’un bu yönde alacağı kararı işaret etti.

Abdulaali Hassani Şerif, MSP’nin 15-18 Mart tarihlerinde düzenlenen 8. Genel Kongresi'nde eski Genel Başkan Abdurrezzak Mukri'nin yerine seçilmişti.

Eski Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika döneminde Cezayir'de Cumhurbaşkanlığı'nı destekleyen koalisyonun bir kanadı olan MSP, Mukri'nin başkanlığıyla birlikte muhalefet saflarına geri dönmüştü.

Mevcut Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'u destekleyen koalisyona katılmaya davet edilen hareket, bazı koşullar üzerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle muhalefette kalmaya devam ediyor.

Cezayir Meclisi'nde bağımsızlardan sonra parti olarak ana muhalefet sayılan ve 407 sandalyeden 65 sandalye ile temsil edilen Barış Toplumu Hareketi, Müslüman Kardeşler Cemaati'nin Cezayir kanadı olarak kabul ediliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI