radyobir
radyobir

Cezayirli kadınlardan 'bikinili isyan'

Kuzey Afrika ülkesi Cezayir'de herkesin plaja istediğini giyerek gidebilmesi için sosyal medyada başlatılan kampanyaya destek veren çok sayıda kadın bikinileriyle plaja gitti.

07 Ağustos 2017 07:14 | Kategori: Dünya

Cezayir'de bazı kesimlerin bikini yerine burkiniyle plaja gidilmesi gerektiğini savunması, plajda özgürlük isteyen kitleyi harekete geçirdi.

Facebook'ta çeşitli gruplar kuran özgürlük yanlısı kadınlar, bir araya geldi ve burkiniyi destekleyenlere tepki olarak bikinileriyle denize girdi.

Başkent Cezayir ve Annaba kentinde düzenlenen kampanyanın katılımcılarından biri, "Burası, Annaba'daki halk plajlarından biri ve her şey çok güzel geçti. Bazı erkekler bize baktı, zira buna alışkın değiller ancak sanırım sayımız fazla olduğu için bir şey demediler" dedi.

Genç kadın, kampanyaya yaklaşık 150 kişinin katıldığını ifade etti.

​Ülkede bazı çevreler geleneklere aykırı olduğu gerekçesiyle kadınların bikini ile plaja gitmesine karşı. Bikini yasak olmamakla beraber, kadınlar üzerinde bikini giymemeleri için ağır toplumsal baskı var.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI