radyobir
radyobir

Chomsky: "Nükleer savaş çok yakın!.."

ABD'li akademisyen Noam Chomsky, nükleer savaşın bugün Soğuk Savaş dönemine kıyasla daha olası olduğunu belirterek, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un dünya üzerinde egemenlik kurmak amacıyla birçok ülkede 800 üsse sahip olduğuna dikkat çekti.

08 Şubat 2016 12:28 | Kategori: Dünya

Meksika’da yayınlanan La Jornada gazetesine konuşan Chomsky, nükleer savaşın bir kaza ya da insan hatası sonucu yaşanması ihtimali bulunduğunu ifade ederek "Nükleer savaş tehlikesi, nükleer güçlerin silahlı kuvvetleriyle ilgili olaylarda yaşanan artış nedeniyle giderek yükseliyor” dedi.

‘ABD İÇİN ASIL ENGEL RUSYA’

"Rusya, kapsamlı askeri sistemi nedeniyle Pentagon’un ayakkabısındaki asıl çakıl taşı” diye konuşan ABD’li akademisyen, her iki ülkenin de bir savaşın mümkün olduğunu düşünerek askeri kapasitelerini artırdığını ve bu durumun toplu çılgınlığın bir parçası olduğunu ifade etti.

Tüm dünyada 800 üssü bulunan ABD’nin askeri yatırımlarının, dünyanın geri kalanıyla aynı olduğunu söyleyen Chomsky, "Birçok olayda savaşın patlak vermesi çok yakın. ABD’nin provokasyonları çok sık yaşanıyor. NATO Rusya’nın Estonya sınırına 200 metre mesafede askeri manevralar gerçekleştiriyor” diye konuştu.

'ORTADOĞU’DAKİ ÇATIŞMALARIN SORUMLUSU ABD’

Ortadoğu’da yaşanan krizin başlıca sorumlusunun ABD olduğunu da kaydeden Chomsky, "Ortadoğu’da bugün yaşanan tarzda çatışmaları 15 yıl önce görmüyorduk. Bu durum ABD’nin Irak işgalinin bir sonucu ve bu işgal yüzyılın en korkunç suçu” dedi.

ABD’deki siyasi sistemi de eleştiren Chomsky, şunları söyledi: ”Ülkemizde sadece bir siyasi parti var. Şirketlerin ve iş dünyasının partisi. Bu partinin iki alt bölümü var: Demokratlar ve Cumhuriyetçiler. Sonuçta Hillary Clinton öncülüğündeki yeni Demokratlar eski Cumhuriyetçi programları benimsiyor.”

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI