radyobir
radyobir

Cihangir'de inşaat temelinde göçük

Beyoğlu'nda kazılan inşaat temeli, gece boyu yağan yağmurla birlikte bitişikteki 2 binanın bahçe duvarının göçmesine neden oldu.

28 Eylül 2014 19:41 | Kategori:

7'şer katlı iki bina için tehlike oluşturan inşaat temeline istinat duvarı yapılmadığı için göçük oluştuğunu söyleyen bina sakinleri yetkililerden önlem almasını istedi. 
Cihangir Mahallesi Akyol Sokak 14 ve 16 numaradaki 2 binanın ön kısmında bulunan eski bina yıkılarak yeni inşaat için temel kazıldı. Kot farkından dolayı kazılan temel üst taraftaki iki binanın bahçesinde çatlaklar oluşmasına neden oldu. Bina sakinleri, 19 Ağustos 2014'te Beyoğlu Belediyesi'ne dilekçe yazarak önlem alınmasını ve temele istinat duvarı yapılmasını istedi. Gerekli önlemler alınmayınca, dün gün boyu yağan yağmurla birlikte iki binanın bahçe duvarı, gece saat 04.00 sıralarında bahçedeki iki ağaçla birlikte göçtü. Bina sakinlerinin büyük korku yaşamasına neden olan göçük sonrası iki binanın da bahçesi yok oldu. 

"BELEDİYE'YE DİLEKÇE VERİLDİ"

Bina sakinlerinden yapımcı-oyuncu Arif Keskiner olayı şöyle anlattı; "Saat 04.00 sıralarında kapımız çalındı. Komşumuz bahçeniz göçtüğünü söyledi. Bizde bahçeye çıktık baktık ki bahçe olduğu gibi göçmüş. Bundan bir buçuk ay önce komşularımız belediyeye dilekçe vermişlerdi. Burada daha önce bir bina vardı. Onu yıktılar. Yeni bina yapmaya başladılar. Bizim buradaki bahçe duvarı gece yağmurun da etkisiyle göçmüş. Biz yetkilileri aradık. Belediyeyi de aradık. Ancak gelen giden olmadı. Burada bina yapanlar istinat duvarının çökeceğini düşünmeden duvarın altını alınca göçme olmuş."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI