radyobir
radyobir

Çikolatadan Trump, pastadan Merkel

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen "Chocolate Show Turkey" 24 Mart Cuma günü kapılarını çikolata severlere açtı. Yoğun ilgiyle açılan Çikolata, Şekerleme ve Pasta Festivali, 26 Mart Pazar akşamına kadar İstanbul'un merkezi Harbiye Askeri Müzesi AFP Salonlarında tatlı severleri ağırlayacak. Çikolata şelaleleri, tamamı eşsiz ve özel tarifler ile hazırlanmış el yapımı butik çikolatalar, üç boyutlu pastalar, şekerlemeler, şekerler, lokumlar, kekler, tartoletler tatlı severlerle buluştu. Festivale giriş yapmak isteyen ziyaretçiler internet sitesinden ya da etkinlik alanından 30 TL karşılığında bilet alarak festivalin tadını çıkarabilirler.

25 Mart 2017 06:00 | Kategori: Yaşam

25 Mart 2017 İstanbul. Çikolata barları, kekler, pastalar, dondurmalar, heykeller, rengârenk şekerlemeler ve daha fazlasının sergilendiği "Chocolate Show Turkey” de sunulan ürünler arasında; çikolata şelaleleri, eşsiz ve özel tarifler ile hazırlanmış el yapımı butik çikolatalar, üç boyutlu pastalar, şekerlemeler, şekerler, lokumlar, kekler ve tartoletler yer aldı. Festivali ilk gün 3 bin 200 kişi ziyaret etti.

Ünlü Şefler Hünerlerini Sergiliyor

Türkiye’nin çikolata ve pasta alanında kendini kanıtlamış ünlü şefleri, en iyi tariflerini ve pasta sırlarını 3 gün boyunca ziyaretçilerle paylaşıyor. Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Milli Takım Şefi ve Gastronomi Derneği Butik Pastacılar Komisyon Başkanı Tuba Geçkil’in; A.B.D. başkanı Donald Trump’ın çikolatadan yaptığı büst heykel çalışması, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Ayrıca TAŞFED (Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu) Milli Takım Şefi Erdal Elveren ve Portakal Ağacı bloggerı Hatice Özdemir, düzenlenen workshoplarda çikolata modelleme bilgilerini, farklı tariflerini ve pasta yapımı püf noktalarını anlattı.



2. ve 3. Gün Gösteri ve Şovlar Devam Edecek

Festivalin 2. Ve 3. Günü olan Cumartesi ve Pazar günleri Çikolata Ustası Ahmet Çakır, Kralların Pastacısı Kemal Özcan ve World Chocolate Master Türkiye 1’ncisi Serdar Çakır "Chocolate Show Turkey” de sevenleri ile buluşacak.

7’den 70’e Herkes Çikolataya Doyacak…

Okul çağındaki gençler ve aileleriyle gelen çocukların akın ettiği "Çikolata Festivali”, özellikle 04-12 yaş aralığında olan çocuklara; çikolata atölyesinde çikolata yapımı, kek ve şeker hamuru süsleme workshoplarında eğlenceli eğitimlerin verildiği Kids Club’larda eğlenceli vakitler sunuyor.

Farklı Tatlar, Keyifli Dakikalar…

FİO organizasyon ve tanıtım tarafından organize edilen "Chocolate Show Turkey” Türkiye’nin ilk çikolata, şekerleme ve pasta festivali olma özelliğinin yanı sıra pasta evleri ve atölyeleri, çikolata üreticileri, butik çikolata dükkanları ve pastanelerin birbirinden lezzetli ürünlerini sergilediği keyifli bir organizasyon olarak 3 gün boyunca ziyaretçilerini bekliyor.
İstanbul’un merkezi’nde, Harbiye Askeri Müzesi içerisindeki Ahmet Fethi Paşa Salonları’nda gerçekleştirilen "Chocolate Show Turkey” hafta sonu 10.30 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI